Gazete Vatan Logo

Polis Akademisi Özel Harekat Alımı için başvurular sonuçlandı mı?

Polis Akademisi Özel Harekat Alımı için yapılan başvuruların sonuçları merakla bekleniyor. 14 Kasım'da Polis Akademisi Özel Harekat Alımı sona ermişti. Peki Polis Akademisi Özel Harekat Alımı sonuçları açıklandı mı?

Polis Akademisi Özel Harekat Alımı için başvurular sonuçlandı mı?

14 Kasım'da Polis Akademisi Özel Harekat Alımı başvuruları tamamlanmıştı. Polis Akademisi Özel Harekat Alımı sonuçları için ise adaylar sabırsızlıkla bekliyor. Henüz Polis Akademisi Özel Harekat Alımı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı, yapıldığında sayfamızda yer alacak.

Polis Özel Harekat Polis alımı başvurularına bu yıl geçen yıllara oranla daha çok artmıştır. Bunun sebebi ise polise özel harekatta olan ihtiyaçtır. Sizlerin de bildiği üzere ülkemiz büyük bir beladan halkımız sayesinde kurtulmuştur. 15 Temmuz gecesinde ülkemiz hainlerin planladığı bir darbe girişiminden kıl payı kurtulmuştur.

Polis Akademisi ÖZel Harekat Alım Başvurusu Detayları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Bu darbe girişiminden sonra ülkemizde bu gruba destek veren tüm insanların işlerine son verilmiştir. Gerekli olan kişiler üç hal yasası ile içeri alınmış bu grupla ilişkisi olan ancak herhangi bir maddi yardım yapmayan kişiler ise işten çıkarılmıştır. Bu kişiler devlet bünyesinde bir kez daha çalışmaya başlayamayacaktır. Askeri alanda da büyük bir eksik meydana gelmiştir. Bu nedenle Polis akademisi özel harekât polis alımı için başvuru yapan kişi sayısı oldukça fazla olmuştur. Başvurularını yapan adaylar şuanda artık polis alımı için mülakatları beklemektedirler. Başvurular sonucunda alınan bilgilere göre bu başvurulardan sadece belirli seçili adaylar mülakata alınacaktır. Bu sonuçlar resmi sayfalarda yer alacaktır. Başvuru yapan kişiler bu bilgilerin sisteme girilmesinden sonra kolay bir şekilde mülakata alınıp alınamayacaklarını öğrenebilirler. Polis akademisi özel harekât polis alımının ilk aşaması olan başvurular tamamlandı. Peki ya polis alımı için düzenlenen mülakatta neler var?

Haberin Devamı

Polis Özel Harekat Parkurunda Adayları İşte Şu Zorluklar Beklemekte:

İlk olarak polis alımı için başvuru yapan adayların sahaya gediklerinde Başla komutunun yazılı olduğu alana gelmeleri gerekir. Burada bulunan jimnastik sıçrama tahtasında tam beş kez sağa ve sola sıçramaları isteniz. Sıçrama tahtası boyu iki buçuk metredir. Yüksekliği ise kırk santimetredir. Sonra adaylar lastik içinden geçme etabına geçerler. Altı tane lastik içerisinden tek ayakları ile sıçrayarak ilerlemeleri istenir. Sonrasında da ağırlık taşıma etabına geçilir. Adaylar tam otuz kiloyu kum torbasını aralarında on metre mesafe ile iki dubanın arkasından dolaşarak taşımaya çalışırlar. Bu şekilde devam eden sağlık topu dokunma hareketi, düz takla hareketleri , slalom koşu etabı ve de engel etabı ile parkuru tamamlarlar. Tüm bu parkur tamamlanırken yapılan her bir yanlış için kişiye iki ya da üç saniye süre cezası verilebilir. Parkuru tamladıkları sürelere göre de başarılı olup olmadıkları belirlenir. Polis akademisi özel harekât polis alımı işte bu şekilde gerçekleşecektir.

Haberin Devamı