Gazete Vatan Logo

Polis adaylarına zor sınav!

POLİS olmak isteyen gençlerin büyük ilgi gösterdiği Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) adaylar zorlu fiziki sınavlara katılıp, ter döküyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda polis memuru olarak görevlendirilmek istenen adaylar zorlu sınavlardan geçiriliyor. 2 yıllık eğitim alacak adaylar, PMYO’ya girebilmek için önce zorlu fiziki sınavı geçmek zorunda. Polis memuru olabilmek için Kastamonu ve çevre illerden yaklaşık bin 300 aday başvuruda bulundu. Adaylar, Kastamonu PMYO Müdürü 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Emir Gökpınar başkanlığında oluşturulan komisyon karşısında zorlu süreçten geçirildi. Önce boy ve kiloları ölçülen adaylar, daha sonra doktor tarafından sağlık taramasından geçirildi. Renk körlüğü olup olmadığı araştırılan polis adayları, psikolog tarafından çeşitli testlere de tabii tutuluyor. Vücutlarının görünen bölümlerinde belirli bir iz olup olmadığı araştırılan adaylar, konu anlatımında hakimiyet ve kendini anlatabilme gibi testlerin ardından zorlu fiziki sınava tabii tutuluyor. Kastamonu PMYO Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınavlarda olis adayları, şınav ve mekik çekmenin yanı sıra koşu, engel atlama, denge hareketlerini yaparak komisyondan geçer not alabilmek için zorlu hareketleri yapmak durumunda.

23 Mayıs’ta başlayan ve 15 gün sürecek sınavlarda başarılı olanlar ise ÖSYM tarafından yapılacak yazılı sınava tabi tutulacak.

Haberin Devamı