Gazete Vatan Logo

Polis adaylarına grip semineri

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencilerine `Grip ve Üst Solunum Yolu Hastalıkları ve Salgın Kontrolü' semineri verildi

Kurum doktoru Rabia Adeviye Efe tarafından verilen seminerde, `influenza' adı verilen virüsün meydana getirdiği gribin belirtileri, korunma ve tedavi yöntemleri anlatıldı.

Gribin 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirten Dr. Efe, "Özellikle, çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı, akciğer, böbrek ve şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olanlarda çok daha ağır seyretmekte ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Gribe yol açan influenza virüsü çok kolay ve hızlı bulaşmaktadır. Bulaşma yolları da, öksürük ve hapşırıklar ile etrafa saçılan damlacıkların havayla teneffüs edilmesi, hasta kişilerle direkt temas edilmesi ve hasta kişilerin ağız-burun akıntılarının değdiği eşyalarla temastır" dedi.

KORUNMA YOLLARI

Dr. Rabia Adeviye Efe, "Gripten korunmanın en önemli yolu, vücut direncinin düşmesini engellemekten geçmektedir. Bu nedenle mevsim özelliklerine uygun giyinmeli, bol sulu gıdalar, taze sebze ve meyve tüketilmeli" diye konuştu.

Seminerin ardından Dr. Efe'ye PMYO Müdürü Mustafa Yalçın, okulun ambleminini taşıyan saat ve çanta hediye etti.

Haberin Devamı