Gazete Vatan Logo

Polis ‘eve git’ deyince...

Kocalarından kaçan kadınları polis eve gönderdi, biri öldürüldü

Kocalarından kaçan S. ve H.’yi aileleri buldu. İki aile kaçmalarına yardım eden kişilere tecavüz edip işkence yaptı. Polis kadınları eve gönderdi. Kadınlardan biri öldürüldü

İstanbul’da S. ve H. adlı kadınların yaklaşık 10 gün önce Antalya’ya kaçtıkları, durumdan haberdar olan eşlerinin ise kaçıştan sorumlu tuttukları iki kişiye tecavüz ve şiddet uyguladıkları öne sürüldü. Olayın ardından evlerine dönen kadınlardan birinin eşi tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
“İnternethaber”in haberine göre; evli oldukları belirtilen S. ve H. adlı kadınlar yaklaşık 10 gün önce Antalya’da bir arkadaşlarının yanına kaçtı. Evli olan iki kadın kaçtıktan kısa bir süre sonra eşleri tarafından fark edildi. İddiya göre; aileler töre gereği hemen toplanıp iki kadın hakkında ölüm kararı alıp arama çalışmalarını başlattı. Kadınların irtibat halinde oldukları düşünülen Ş. ve S. adlı kişiler tespit edilip kaçırıldıktan sonra işkenceye maruz bırakıldı. Kaçırılan iki kişi polis tarafından uzun süre aranmasına rağmen bulunamadı. Kaçan kadınların aileleri Ş. ve S. adlı şahıslara ders olsun diye tecavüz ve işkencede bulundu.

S. ve Ş. serbest bırakıldıktan sonra polis merkezine gidip şahıslar hakkında şikayette bulundu. Avukatlar polisin olaya gerekli özeni göstermediği için hiç kimsenin yakalanmadığını ifade etti. İki kadını bularak getiren aileler kadınların S. ve Ş. hakkında şikayetçi olmaları için baskı uyguladı.

Polis eve gönderdi

İddiaya göre; S. ve Ş. ile ilgili karakolda ifade veren kadınların karakolda tedirgin olduğu belirtilirken bu olay da bir felaketin habercisi oldu. İfadeleri alan polis, kadınları eşleriyle birlikte evlerine gönderdi. Ş. ve S.’nin avukatı, kaçan kadınların ailelerinin aşiret olduğunu belirterek savcının olaya el koymasını istedi. Dava avukatı, soruşturmayı yürüten savcı Adil Özder’in olayı sıradan bir soruşturma olarak değerlendirip, evrakları ilgili emniyete göndereceğini söylemekle yetindiğini öne sürdü. Polis ifadesinden bir gün sonra sabah uyanıldığında kadınlardan birinin gece evinde eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenildi.

Savcı Özder: Haberim yok

Soruşturmayı yürüten Savcı Adil Özder, Milliyet’in sorusu üzerine, iki kadının evden kaçmasına ilişkin bir soruşturma yürüdüğünü ancak kadınlardan birinin eşi tarafından öldürüldüğüne ilişkin kendisinin bir bilgisinin bulunmadığını söyledi. Dosyada gizlilik kararı olduğunu söyleyen Savcı Özder, başka bir bilgi veremeyeceğini bildirdi. (Milliyet)

Haberin Devamı