Gazete Vatan Logo

Polat Tower hatırlatması

Adnan Polat, krizden çıkış dönemlerinde gayrimenkulün hep kazandırdığını belirterek, 2001’deki Polat Tower örneğini verdi. Polat, “Krizde 200 bin dolara inen daire fiyatları kriz bittiğinde 400 bin dolara çıktı. Şimdi de alım zamanı” dedi.

Polat Tower hatırlatması

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Polat, iş hayatı boyunca 4 büyük krizle karşılaştığını belirterek “Hayatım inşaatlarda geçti. Bugün İstanbul’da konut fiyatları artık gidebileceği en dibe gitmiştir, tamamen maliyettir. Bundan daha ucuza indiğinde o şirket battı demektir. Orta vadede döviz, konut veya mevduat yatırımlarında her zaman konut kazandırmıştır. 2-3 sene sonrasını düşünüyorsanız kesinlikle yatırım tavsiyem konuttur. Şimdi ‘al’ zamanıdır” diye konuştu.

Krizlerden çıkışta her zaman konutun kazandırdığını, 4 büyük krizin sonunda bunu gördüklerini ifade eden Polat, “2001 krizi esnasında Polat Tower’ın inşaatını yapıyorduk. 400 bin dolarlık daireleri kriz nedeniyle maliyetine satalım dedik ve 200 bin dolardan sattık. Alanlar, kriz bittiğinde 400 bin dolara sattılar. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” dedi.

Finansman sorunu

Polat, teslimlere başladıkları Piyalepaşa İstanbul projesinin şanssız bir döneme denk geldiğini belirterek, sektörün yara aldığı bir döneme denk geldiklerini söyledi. Polat, sektörün bundan sonra en önemli probleminin finansman sorunu olacağını ifade ederek, “Kimse yeni projeye başlama konusunda istekli değil” dedi. Polat’a 1 yıl önce yaptığı ‘“İnşaat sektöründe iflaslar olabilir’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Keşke haklı çıkmasaydım. Ancak şu anda sadece arz-talep sorunu değil, ekonomiden kaynaklık sıkıntılar da var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Piyalepaşa İstanbul’da yaşam başladı
Beyoğlu’nun merkezinde 4 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, satışa çıktığı günden itibaren yüzde 60 değer kazanırken, konutlarının yüzde 60’ı satıldı, inşaatın yüzde 50’si tamamlandı. Projenin 2020’de tamamlanması hedefleniyor. Piyalepaşa İstanbul’da konutların ve rezidansların satışı, mağazaların kiralaması devam ediyor. 760 konut, 190 rezidansın yer aldığı projede, 220 daire teslim edildi. Projede, yıl sonuna kadar 300 dairenin daha tesliminin yapılması planlanıyor. 145 mağazanın yer alacağı Alışveriş Sokağı için de görüşmeler başladı. Kiralamaların yüzde 30’u tamamlandı.

Haberin Devamı