Gazete Vatan Logo

Pokemon Go Türkiye'ye gelecek mi?

Pokemon Go Türkiye'ye geliyor mu? Dünyayı kasıp kavuran Türkiye'de de fazlasıyla hayranı bulunan Pokemon Go Türkiye piyasası için nabız yokluyor. Pokemon Go Türkiye temaslarında son gelişmeler ve ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Pokemon Go Türkiye'ye gelecek mi?

Gündemden adı düşmeyen oyun Pokemon Go, her gün yeni bir haber veya bigi ile yayılmaya devam ediyor. Dünya çapında oldukça ilgi gören oyun Pokemon Go kafaları karıştırdı. Pokemon Go Türkiye'ye gelecek mi sorusu sevenlerini heyecanlandırdı. İşte detaylar...

Pokemon Go Türkiye'ye Gelecek Mi?

Son dönemin en popüler oyunu Pokemon Go, birçok Asya ülkesi için yayınlandı ancak Avrupa listesinde olduğu gibi Asya listesinde de Türkiye yer almıyor. Peki oyun Türkiye'ye gelecek mi?

Arttırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde tüm dünyada devrim yaratan ve sadece bir mobil oyun olmaktan çıkıp adeta bir sektör haline gelen Pokemon Go oyunu, resmi olarak açılmadığı ülkeler için yayınlanmaya devam ediyor.

Daha önceden Avrupa ülkeleri için Pokemon Go yayınlanmış ancak listede Türkiye yer almamıştı ve buna bağlı olarak Türkiye'nin Asya kategorisine konmuş olabileceğini düşünmüştük. Şimdi ise Pokemon Go 15 yeni Asya ülkesi için yayınlandı. Türkiye oyunun yayınlandığı Asya ülkeleri arasında da yer almıyor. Haliyle uzun süredir kapsamlı listeler arasında Türkiye'nin yer almaması, oyunun ülkemize resmi yollardan gelip gelmeyeceği konusunda merak uyandırdı.

Haberin Devamı

Birçok kişi bu duruma bağlı olarak oyunun ülkemizde yayınlanmayacağını düşünüyor olabilir. Ancak tam aksine, oyunun yapımcı şirketi Niantic şu ana kadar görüldüğü üzere Türkiye pazarına girebilmek için çalışmalarını halen daha sürdürüyor.

Türkiye resmi olmayan yollarla Pokemon Go çılgınlığının yaşandığı ülkeler arasında çoğu Asya ve Avrupa ülkesinden önce geliyor, hatta oyunun sunucularının yoğunluğa bağlı olarak çökmesinde Türk kullanıcılarının önemli bir payı da var. Türkiye'de mobil oyun çılgınlığına baktığımızda en yoğun kullanıcı kitlesine sahip ülkelerden biri olduğu için Niantic, daha önce paylaşılan bilgilere göre Türkiye için ayrı sunucular oluşturuyor. Bu sunucu çalışmaları nedeniyle de oyunun ülkemizde resmi olarak yayınlanması gecikiyor.
Dikkat edecek olursanız hala Çin ve Hindistan gibi dünyanın en büyük mobil pazarlarında da Pokemon Go resmi olarak yayınlanmış değil. Kısacası Nintendo kullanıcı yoğunluğu olan ülkeler için sunucu çalışmaları yürütüyor ve bu nedenle oyun bu ülkelerde hızlı bir şekilde yayınlanmıyor. Tahminen oyunun Eylül - Ekim gibi Türkiye için de resmi olarak yayınlanacağını tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı