Gazete Vatan Logo

Pokemon Go oyununa yeni güncelleme geldi...

Pokemon Go geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düştü. Genç yaşlı her yaş grubundan insanlar Pokemon Go oyununun bağımlısı haline geldi. Son zamanların en çok ilgi çeken oyunlarından olan Pokemon Go uygulamasına güncelleme geldi. Oyunda yapılan güncelleme sonrası ne gibi değişiklikler oldu?

Pokemon Go oyununa yeni güncelleme geldi...

Pokemon Go çılgınlığı bir çığ gibi büyümeye devam ediyor. Milyonlarca kullanıcısı olan Pokemon Go oyununa güncelleme geldi. Pokemon Go'da yapılan güncelleme ile oyunda ne gibi değişiklikler oldu?

Niantic tarafından piyasaya sürülen Pokemon Go çıktığı günden bu yana milyonalrı peşinden sürüklüyor. Sevilen animeden yola çıkılarak hazırlanan Pokemon Go oyunu kısa zamanda en çok indirilenler arasına girmeyi başardı.

Başlangıçta kullanıcıların yoğun ilgisinden dolayı oyuna girmek sorun oluyordu.Pokemon Go oyununa gelen güncellemelerle giriş kolaylaştı. Yine de çözülmesi gereken birçok problem mevcutken geliştiriciler son güncellemede sadece yazım hatalarını düzeltmeyi tercih etti. Tepkili Pokemon Go hayranları şikayetlerini esprili bir yoldan dile getirmeyi tercih etti.

Yukarıdaki görsel Pokemon Go kullanıcıları arasında hızla yayılmaya başladı. Bunun yanında oyuncular eleştirilerini dile getirmek için sosyal medyayı kullandı. En fazla ilgi çeken tweetlerden biri “Teşekkürler tanrım! Bu yazım hatası düzelten güncellemeyi uzun zamandır bekliyordum. Pokemon Go yeniden oynanılabilir hale geldi!” oldu. Hatta Reddit’te yapılması gereken yazım düzenlemelerine dair bir başlık açıldı.

Haberin Devamı

Herkes hızla oyuncu kaybeden Pokemon Go’nun bir an önce oyun içi geliştirmeler yapması gerektiği konusunda hemfikir görünüyor.

AVUSTRALYA POLİSİNDEN POKEMON GO UYARISI
Pokemon Go, Android mobil işletim sisteminde çalışan bir oyun. Telefon ve tablet gibi cihazlarda Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) fikri üzerinden çalışan oyun, oyunculara gerçek dünyada Pokemon yakalama ve eğitme imkanı veriyor.
Ancak Pokemonları bulduğunuz yerler bazen hayli ilginç, hatta tehlikeli olabiliyor. Mesela Kuzey Avusturalya'daki Darwin kentindeki polis karakolu, Pokemon Go oyuncularının sık sık Pokemon avladığı noktalardan biri haline gelmiş.
Pokemon peşinde sık sık karakola dalan gençlerden bunalan emniyet güçleri, en sonunda oyuncuları arada bir kafayı kaldırıp nereye gittiklerine bakmaları konusunda uyarmak zorunda kalmış.
Ne var ki bu Darwin emniyeti bu uyarıyı yaparken yine esprili ve anlayışlı bir yaklaşımda bulunmuş. Gençlere karakolda beliren Pokemonları yakalamak için illa içeri kadar girmek zorunda olmadıkları, yakın çevreden de bunu yapabilecekleri hatırlatılmış ve iyi oyunlar dilenmiş!
.

Haberin Devamı