Gazete Vatan Logo

Pokemon Go beklentilerin 50 kat üzerinde ilgi gördü!

Niantic tarafından piyasaya sunulan Pokemon Go beklentilerin 50 kat üzerinde bir ilgi gördü. Pokemon Go ilk çıktığı günden itibaren milyonlarca insanı peşinden sürüklemeye devam ediyor. Pokemon Go’nun bu kadar kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edinmesi markanın daha iyi bir duruma gelmesini sağladı.

Pokemon Go beklentilerin 50 kat üzerinde ilgi gördü!

Yaz aylarında Niantic tarafından piyasaya sürülen Pokemon Go oyunu kitleleri peşinden sürüklemeye devam ediyor. Tahmin edilen rakamların üzerinde bir ilgi gören Pokemon Go oyunu yapımcı firmasının gelirlerini oldukça arttırdı. Yapımcı firma beklentilerin üzerinde gerçekleşen bu ilgiden dolayı oldukça memnun olurken beklentilerin 50 katı kadar bir ilginin olduğu açıklandı.

Pokemon Go’nun bu kadar yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşması markanın kısa süre içerisinde çok daha iyi bir duruma gelmesini sağlarken sadece tek bir oyun üzerinden elde edilen gelir milyon dolarlara ulaştı. Her ne kadar bu durum kısa süreli bir etki yaratsa da elde edilen gelir marka adına oldukça fazla.

Oyuncular Oyunu Bıraktı

Oyun içerisinde yaşanan sorunlar, kullanıcıların hile yapması pek çok kişinin oyunu terk etmesine neden olurken en son oyunu oynayan kişi sayısı 50 milyona kadar çıkmıştı. Son olarak yaklaşık 20 milyon oyuncunun oyunu bıraktığı açıklanırken önümüzdeki günlerde oyuna yapılacak yeni bir güncelleme ile birlikte oyunu bırakan kişilerin tekrar oyuna dönmesi de mümkün olabilir.

Haberin Devamı

Oyun ile ilgili analistler tarafından yapılan değerlendirmelerde de bu kadar yüksek bir ilginin olması beklenmiyordu. Bu açıdan oyun, tüm oyun sektörünü de oldukça etkilemiş durumda. Sorunların giderilmesi adına şu anda sunucuları üzerinde yoğun bir şekilde çalışma yapıldığı öğrenilirken kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren bugüne kadar oyunun 500 milyon çoğul indirme aldığı da belirtildi.