Gazete Vatan Logo

PÖH sözlü mülakat tarihi ne zaman?

Polis Özel Harekat (PÖH) fiziki yeterlilik sınavından sonra gözler PÖH sözlü mülakatlarına çevrildi. Peki PÖH sözlü mülakat tarihi belli oldu mu? İşte PÖH ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

PÖH sözlü mülakat tarihi ne zaman?

Polis Akademisi'nin 10 bin özel harekat polisi alacağını açıklamasının ardından, pöh başvurularına talep arttı. Fiziki yeterlilik sınavını geçenler PÖH sözlü mülakat tarihinin açıklanmasını merakla bekliyor. Henüz PÖH ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı,açıklama geldiğinde yazımızda yer alacak.

PÖH SÖZLÜ MÜLAKATLARI HANGİ TARİHTE GERÇEKLEŞECEK?

Polis Akademisi Başkanlığı, 10 bin özel harekat polisi alımı yapılacağını duyurmasının ardından vatandaşların ilana ilgisi büyük oldu. Geride kalan yılın son çeyreğinde başlayan süreçte adaylar fiziksel yeterlilik mülakatına alındı. 16 Ocak 2017 Pazartesi günü fiziksel mülakatların tamamlanmasının ardından başarılı olan adaylar sözlü mülakat aşamasına dahil edilecek. Sözlü mülakat tarihleri yine ilgili kurumun internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Sözlü mülakat aşamasını da geçen adaylar ise eğitimlere katılmak üzere eğitim merkezlerine gönderilecekler. Normalde Polis Akademisi tarafından verilecek eğitimler 6 ay sürerken, ihtiyaç nedeniyle eğitim süreci daha hızlı ve sıkıştırılmış bir şekilde adaylara verilecek. Böylece adaylar Mart ayı içerisinde sahada olabilecekler.

Haberin Devamı

PÖH alımı konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, "10 bin polis alımı yapıldı, artı 10 bin özel harekât alımı yapılıyor. Normalde bizim polislerimizin altı ay, yedi ay normal öğrenim zaman dilimleri vardır. Bir çalışma daha yaptık. Cumartesi ve pazarı da öğrenim günleri içerisine koyduk. İnşallah, 20 Martta yeni polislerimiz sahada olabilecek şekilde polis gücümüzü bir şekilde takviye etmek suretiyle öğrenim dönemini, zaman birimini biraz daha geriye çekip polis gücümüzü sahada biraz daha takviye eden bir anlayış ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan polis adaylarının eğitimleri konusunda açıklamada bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, "Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler" dedi.

Haberin Devamı