Gazete Vatan Logo

Plazalar out ofis - kafeler in

Son yıllarda yaygınlaşan yeni nesil çalışma ofisleri, özel ayrıcalıkları ve konforlarıyla “beyaz yakalılar”ın yeni gözdesi...

Plazalar out ofis - kafeler in

Çalışma hayatında artık yüksek katlı ve boğucu plazalar değil, kendinizi evinizdeymişcesine rahat hissedeceğiniz kişisel ofisler tercih ediliyor. Son yıllarda özellikle Maslak ve Beyoğlu civarında yaygınlaşan ofis - kafeler size hem geniş imkanlar sunuyor hem de iş hayatı için vazgeçilmez olan network’leri oluşturmanızı mümkün kılıyor. Konu yalnızca Türkiye’yle sınırlı değil... Uluslararası denetim firması Deloitte, geçtiğimiz sene 29 ülkeyi kapsayan geniş bir araştırma yapmıştı. Bu araştırmanın sonucuna göre, Y kuşağının yüzde 44’ü iki yıl içinde mevcut işyerlerinden ayrılmayı düşünürken, 5 yıl içinde ayrılacağını düşünenlerin oranının %66 olduğu görülüyor. Bu durumun başlıca sebepleri arasında zorlu çalışma saatleri ve yaratcılığı baltalayan iş ortamı olarak gösteriliyor. Dolayısıyla iş hayatı giderek bireyselleşiyor, tekilleşen birey de ortamını kendi isteğiyle şekillendiriyor. Ofis - kafeler de bunun için kaçırılmayacak bir fısat. İşte gelenlerin bütçesine göre aylık üyelik seçenekleri sunan söz konusu ofislerden başlıcaları...

Haberin Devamı

Impact Hub

Impact Hub, 2005 yılında Londra’da kurulan global bir çalışma ağı. 2015 Kasım ayından itibaren 4’üncü Levent’te hizmet vermeye başladı. Mekanda, 150 kişiye kadar etkinliklere ev sahipliği yapabilecek dört kapalı toplantı odası ve ortak çalışma alanı bulunuyor. Üyelik paketlerinin seçenekler halinde sunulduğu ofiste, aylık ücret 90 TL’den başlıyor 740 TL’ye kadar çıkıyor. Ancak her gelen Impact Hub’un kapısından içeri giremiyor... Impact Hub İstanbul; seçici bir üyelik sistemine sahip. Yani oluşumun ortak çalışma alanında istifade etmek istiyorsanız -ücreti ödemeyi kabul etseniz dahi- bir elemeden geçiyorsunuz.

Kolektif House

İlk etkinliği 2015 Aralık’ta gerçekleşen Kolektif House, Levent ve Şişhane’de hizmet veriyor. Freelancer ve butik şirketlerin en çok tercih ettiği mekanların başında geliyor. Workshop’lar ve office hour’lar düzenlemeye başlayan ofiste, “Kolektif Brunch”, “Kolektif Jammin”, “Kolektif Explore” ve “Kolektif Talks” gibi ayda bir kere düzenlenen sosyal etkinliklerle iş hayatı renkleniyor. Dört başlık altında üyelik seçenekleri sunan Kolektif House’ta, aylık ücretler 200 TL’den 2 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

Workinton

Workinton 2012 yılında Maslak’ta açıldı. 3,5 yılda 12 şube açan ve 11 bin kayıtlı üyesi bulunan Workinton, her yıl 150 bin mobil çalışana ev sahipliği yapıyor. Workinton şubelerini kullananlara aylık 2 bin 400 simit, 9 bin 250 kurabiye ikram ediliyor. Hiçbir üyelik gerektirmeden çalışma imkanı sunan Workinton’da saatlik çalışma ücreti 12 TL. Çalışanlar günlük, kontörlü veya aylık sınırsız kullanım gibi paketlerden birini de seçebiliyor. Paketler tüm şubelerde geçerli olmak üzere günlük 40 TL. Aylık sınırsız kullanım ise 449 TL olarak fiyatlandırılıyor.

Yazane

Bir diğer “üçüncü nesil ofis” olarak tabir edebileceğimiz “Yazane”, İstiklal Caddesi’nde yer alıyor. Ofis, ortak çalışma alanı, toplantı odası gibi olanaklar sağlayan Yazane’yi de belirli bir ücret karşılığında şirket adresiniz olarak gösterebiliyorsunuz. Saatlik ücreti 13 TL olan ofisi aylık kiralamak istiyorsanız yaklaşık 2500 TL’yi gözden çıkarmalısınız.

Haberin Devamı