Gazete Vatan Logo

PlayStation 4''ün geliştirilmesi devam edecek

Yıl sonuna doğru raflarda yer alması beklenen konsolun teknik detayları değişime uğrayabilir.

Geçtiğimiz gün düzenlenen etkinlikte resmiyet kazanan PlayStation 4’ün sunduğu tasarım, yani neye benzediği gösterilmedi. Söz konusu duruma sebep olarak konsolun sahip olduğu tasarımın henüz netleşmediği ve final tasarımın yılın sonlarına doğru netleşeceği belirtildi.

Computer Entertainment Amerika CEO’su Jack Tretton, verdiği röportojda belirtilen duruma “ Kullanıcılar konsolun tasarımından çok ekranda sunduğu kullanım deneyimine odaklanıyor. Bu sebeple bizlerde daha çok konsolun ekran bölümüne odaklandık” değerlendirmesinde bulunarak tasarımın şirket için çok önemli bir detay olmadığını altını çizdi.

Sahip olduğu işlemci ve teknik özelliklerde farklı bir mimari benimseyen PlayStation 4’ün etkinlik kapsamında bildirilen teknik özelliklerin, halen geliştirme aşamasında olduğu ve değişikliklerin yaşanacağını bildirilirken; yetkili, konsolun Amerika fiyatı için ise 599$’lık bir fiyat ön görüyor.

AMD tarafından geliştirilen tek çip yeni işlemci, X86-64-bit tabanlı ve düşük güç tüketimli yeni Jaguar mimarisine sahip işlemcide 8 adet çekirdek bulunurken, yine AMD Radeon serisi Graphics CoreNext mimarisine sahip yeni nesil GPU ile konsolun teknik özellikleri bir adım öteye taşınmış. 8 GB’lık GDDR5 bellek, USB 3.0 portu, 802.11 b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 ile birlikte HDMI, analog AV-çıkışı ve optik S/PDIF ses çıkışı konsolun diğer detaylarını gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - PlayStation 4''ün geliştirilmesi devam edecek