Gazete Vatan Logo

Plato Myo'da kontenjanların tamamı burslu

Mesleki yüksekokul eğitimi alanında Türkiye’de lider konumda yer alan Plato Meslek Yüksekokulu, nitelikli insan yetiştirmek misyonuyla binlerce öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 2016- 2017 eğitim öğretim yılında 47 programdaki kontenjanlarının tamamını burslu öğrencilerle doldurmayı planlayan Plato MYO, yüzde 100 ve yüzde 50 burslu seçenekleriyle ön plana çıkıyor.

Üniversite kapılarını aralamak üzere olan milyonlarca gence, hayatlarının en önemli tercihi olan üniversite seçimi konusunda destek olmaya hazırlanan Plato MYO, 100’e yakın tercih danışmanı ile, başta merkez kampus Balat olmak üzere; İstanbul’daki meydanlarda ücretsiz tercih danışmanlığı yapacak. Plato MYO’nun eğitimli uzman kadrosu internet üzerinden veya telefon aracılığıyla da gençlerin karar vermesini kolaylaştıracak çözümleriyle en doğru seçimi yapmalarına destek olacak.

18 Temmuz 2016 tarihinde sonuçları açıklanması planlanan LYS maratonunun ardından, üniversite adayları için başlayacak tercih dönemi, doğru bir süreç yönetimi yapmayı gerektiriyor. Sınavlarda gösterilen başarı performansı kadar önem taşıyan bu karar sürecinde, Plato MYO aktif olarak gençlerin yanında olarak tercih kriterlerini ve sıralamalarını bilinçli bir şekilde yapmalarına yardımcı olacak.

Plato MYO, Ayvansaray Üniversitesi ile gücünü artıracak

Plato MYO, öğrencilerinin kariyer planlamasına en ince ayrıntısına kadar destek oluyor. Sadece teorik bilgileri öğrencilere dayatan bir eğitim kurumu olmayıp, sektörle birlikte hareket ederek, işsizliğe de bir çözüm oluşturuyor. Mütevelli Heyeti Başkanı aynı zamanda bir eğitimci de olan Dr. Tolga Yazıcı, kariyerlerini planlayacak gençlere başarı yolunda çok önemli tavsiyelerde bulunuyor: ‘’Sevdiğiniz işi yapın, sektörle iç içe olan bir yüksekokul seçin. Böylelikle kendinizi çalışıyor gibi hissetmez, hobinizi yaparak para kazanabilirsiniz.’’ Önümüzdeki 3 yıl içinde 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerine de dikkat çeken Tolga Yazıcı, yakın zamanda Ayvansaray Üniversitesi olarak eğitim sektöründeki konumlarını güçlendireceklerini söyleyerek şöyle devam ediyor; “Ayvansaray Üniversitesi faaliyete geçtiğinde, 3 fakülte, 1 uygulamalı bilimler yüksekokulu ve 2 tane de enstitü açacağız. Üniversitemiz açıldığında meslek yüksekokulu, üniversiteye bağlanacak.”

Haberin Devamı

Plato MYO’dan mezun olan öğrenciler iş hayatına iki yıl erken atılıyor
2009 yılından beri binlerce öğrencisini mezun eden Plato MYO, bünyesinde bulunan kariyer merkezi sayesinde mezunlarıyla aktif iletişimini sürdürüyor. Mezunlar arasındaki iletişimi sürdürmek için sosyal aktiviteler gerçekleştiren Plato MYO’da, sosyal çevre gelişimi ve kariyer imkanlarının paylaşılması sağlanıyor. Mezunlarının yüzde 55’i DGS ile 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan Plato MYO’da hem okuyup hem çalışan öğrenci oranı yüzde 25 civarında. Tüm mezunların yüzde 90’ı ise iş hayatına iki yıl erken atılarak, bulundukları sektörde tam donanımla çalışıyorlar.

Haberin Devamı

İstanbul’un kalbi tarihi yarımadada, Haliç’in kıyısındaki Balat’ta restore edilmiş tarihi binalardan oluşan samimi bir sokak kampüsünde yer alan Plato MYO, gelişmiş teknolojik altyapısı ile uygulamalı eğitim imkanı sunuyor. Her biri alanında uzman genç eğitmen kadrosuyla da adından söz ettiren Plato MYO, uzaktan eğitim programları ve bu eğitim modelinde artırdığı bölüm sayısıyla da dikkat çekiyor.

Teoriğe değil, pratiğe dayalı eğitim modeli
Öğrencilerin bilgilerini sınavlar yerine, uygulamalı projelerle değerlendiren Plato MYO, ezberden uzak uygulamalı eğitim sistemi ile öğrencilere 2 yılda meslek sahibi olup iş hayatına atılma fırsatı sunuyor. Ayrıca öğrencilerini sektörün en önemli markaları ile bir araya getirerek, onlara henüz öğrencilik yıllarındayken, atılacakları sektörün inceliklerini uzmanlarından öğrenme fırsatı sağlıyor. Düzenlediği sektör sohbetleri etkinlikleriyle, öğrencilere alanında uzmanlaşmış kişilerle tanışma ve deneyimlerinden yararlanma imkanı sunan Plato MYO, öğrencilerinin vizyonunu geliştirecek önemli isimleri konferans salonunda ağırlıyor.

Haberin Devamı

Plato MYO Mevcut Programlar

Basım ve Yayın Teknolojileri
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Medya ve İletişim
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Aşçılık
Endüstri Ürünleri Tasarımı
Görsel İletişim
Grafik Tasarımı
Mimari Restorasyon
Moda Tasarımı
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon
Bilgisayar Programcılığı
İnternet ve Ağ Teknolojileri
Adalet
Dış Ticaret
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Çocuk Gelişimi
İlk ve Acil Yardım
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Haberin Devamı

Plato MYO Yeni Açılan Programlar

Acil Durum ve Afet Yönetimi
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Sivil Havacılık Kabin Hizmetler
Hava Lojistiği
Uçak Teknolojisi
İç Mekan Tasarımı
Yapı Denetimi
Elektrik
Harita ve Kadastro
Sosyal Hizmetler
Turist Rehberliği (Uzaktan Eğitim)

Uzaktan Eğitim Verilecek Programlar

Radyo ve Televizyon Programcılığı (Uzaktan Eğitim)
Aşçılık (Uzaktan Eğitim)
Grafik Tasarımı (Uzaktan Eğitim)
Moda Tasarımı (Uzaktan Eğitim)
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Uzaktan Eğitim)
Dış Ticaret (Uzaktan Eğitim)
Çocuk Gelişimi (Uzaktan Eğitim)
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Uzaktan Eğitim)
Turist Rehberliği (Uzaktan Eğitim)