Gazete Vatan Logo

Plastik balkon kapısı eridi öğrenciler üst üste yandı

Kulp’ta müftülüğe ait Kuran kursunda gece yarısı çıkan yangında 6 çocuk çıkmak istedikleri balkon kapısı eriyince oracıkta öldüler.

Plastik balkon kapısı eridi öğrenciler üst üste yandı

Diyarbakır’ın Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinden gelen çocukların da eğitim aldığı Kuran kursunda sabaha karşı elektrik sobasının devrilmesiyle yangın çıktı. 12 yaşındaki Salih Çankaya, her gece saat 21.30 gibi uyumaya gittiklerini belirterek, “Zaman zaman geceleri kursta kalıyordum. Kalorifer var ama yetersiz kaldığı zamanlarda elektrikli ısıtıcıyı kullanıyordum. Eve gittiğim için kurtuldum ama arkadaşlarıma çok üzüldüm” dedi. İki katlı ve ruhsatlı olduğu belirtilen Kuran kursu binasında, ikinci katta öğrencilerin kaldıkları odalar ile sınıfları bulunuyor. Binanın alt katında ise dinlenme salonları bulunuyor. Yangını fark eden öğrencilerin 5’i kaçmak için balkon kapısına yöneldi, bir öğrenci ise köylülere haber verdi.



Haber veren de öldü

Yangına koşan köylüler üst kata çıktıklarında 5 öğrencinin balkon kapısı önünde üst üste cesetlerini bulduklarını belirterek, kendilerine haber veren öğrencinin de durumunun ağır olduğunu ve köye çağırılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybettiğini anlattı. Köylüler, öğrencilerin dışarı çıkmak için gittikleri balkon kapısının plastik olduğunu ve yangında erimesi nedeniyle dışarıya çıkamadıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Elektrikli ısıtıcı battaniyeye değdi

Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan ilk incelemede yangına elektrikli ısıtıcınıv n battaniyeye değmesiyle battaniyenin alev alması sonucu çıktığı tespit edildi. Kursta her gece 1 öğretmenin nöbetçi olarak kaldığı belirtildi. Jandarma dün gece nöbetçi öğretmenin kursta olup olmadığını da araştırıyor.

Diyanet araştırıyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 6 çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin, “Teftiş kurulumuz harekete geçti. Herhangi bir ihmalin olup olmadığını tespit etmek üzere oradalar. Hem Diyarbakır Valimizle hem ilçe kaymakamımızla hem il ve ilçe müftümüzle görüşerek konuyu takip ediyoruz” bilgisini verdi. Görmez, vefat eden çocuklara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine de sabır ve metanet diledi.