Gazete Vatan Logo

Plakayı görmüştü o yüzden öldürdük

Adres sorma bahanesiyle otomobile aldık. Direnince dövdük. Sırayla tecavüz ettik. Sonra kıza 'hadi kaç' dedik. Tam gidiyorduk ki 'kız plakaya bakıyor, bizi yakalatır' diye düşünüp, geri döndük. Önce boğduk. Kalbi atıyordu. Bıçaklayıp uçurumdan attık...

Bursa'da annesi Fatma Çakal ile birlikte yaşayan ve ÖSS'ye hazırlanan Hediye Handan Çakal, 2003 yılının Mayıs ayında, kütüphaneye gitmek üzere evden ayrıldı ve bir daha kendisinden hiçbir haber alınamadı. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da hırsızlık suçundan yakalanan 42 yaşındaki Turan Gümüş, nezarethanede, polisleri çağırarak bir itirafta bulunacağını söyledi. Çektiği vicdan azabına artık dayanamıyordu. 2 yıl önce birlikte hırsızlık yaptığı arkadaşı Onur Doğanyiğit ile birlikte, Hediye Handan Çakal'ı kaçırıp, tecavüz ettikten sonra öldürdüklerini anlattı. Kızın her gece rüyasına girdiğini "Beni neden öldürdünüz? Bana yazık değil mi?" diye sorduğunu söylüyordu. Bu itiraf üzerine Onur Doğanyiğit (28) de yakalandı. İstanbul polisinin Bursa'ya getirdiği zanlılar dliyeye çıkarıldı. Mahkemede 7 saat ifade veren iki zanlı tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Turan Gümüş'ün ifadesinde, genç kızı nasıl öldürdüklerini detaylı bir şekilde anlattı. İşte korkunç cinayetin öyküsü:

"İzmir'de 2 yıl önce hırsızlık yaptık. İstanbul'a dönerken, Bursa'ya uğradık. Durakta otobüs bekleyen kıza adres sorma bahanesiyle arabaya aldık. Sonra bayılttık. Sakarya'nın Pamukova İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda durduk. Kıza sırayla tecavüz ettik. Sonra 'kaç' dedik. 25-30 metre uzaklaşmasından sonra Onur, 'Kız plakayı gördü. Bizi yakalatabilir' deyince geri döndük. Onur, onu elleriyle boğdu. Öldüğünü düşünerek bıraktık. Ancak şüphelenip tekrar geri döndük. Kalbi atıyordu. Bu kez de bıçaklayarak cesedi uçurumdan attık."

Onur Doğanyiğit ise kız kaçırma, tecavüz ve cinayet suçlamaları kabul etmedi. Doğanyiğit, "Turan beni uyuşturucuya alıştırdı. Kendisiyle uyuşturucudan kopmak için 2 yıl görüşmedim. Gözaltına alındıktan sonra, böyle suçlama ile karşılaştım. Suçsuzum" dedi. Polis, Hediye Handan Çakal'ın cesedine ulaşmak için Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ndeki araştırmasını sürdürüyor.

Haberin Devamı