Gazete Vatan Logo

Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Araç sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Araç sorgulama ile hasar bilgisi nasıl öğrenilir? Araç hasar sorgulama ile ilgili tüm detaylar yazının devamında.

Araçlar hakkında hasar bilgisinden kasko durumuna kadar pek çok konuda bilgi alınması mümkündür. Devlet kurumları tarafından online olarak sunulan hizmetler sayesinde sizler de kolay bir şekildearaç sorgulama yapabilir ve bilgi almak istediğiniz araçlar ile ilgili bilgi sağlayabilirsiniz. Araçlar hakkında sorgulama yapabileceğiniz portallar, Emniyet Genel Müdürlüğü, E Devlet ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’dir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Belirtilen tüm portallar üzerinden erişebileceğiniz hizmetler farklıdır. Bu nedenle de hangi bilgilere ulaşmak istiyorsanız, ona göre seçiminizi yapmanız gerekir. E Devlet üzerinden aracın resmi durumu hakkında bilgi alabilir, çalıntı ya da hak mahrumiyeti gibi bilgilere erişebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden ise trafik cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden ise araçların hasar durumunu, trafik sigorta bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Araç sorgulama işlemlerini en kapsamlı olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yapabilirsiniz. Online olarak değil, SMS servisi üzerinden sorgulamahizmeti sunan merkez sayesinde telefonlarınız üzerinden yapacağınız SMS talepleriniz ile birlikte, bilgi almak istediğiniz araç ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

SMS servisi için 5664’e mesaj atmanız gerekecektir. Mesaj atacağınız servis sayesinde sistemde kayıtlı olan bilgiler tekrar SMS olarak tarafınıza iletilmektedir. Araç sorgulama ile araç hasar kaydı öğrenmek isteyenlerin sadece araç plakasını yazarak 5664’e göndermesi yeterlidir. Böylece aracın kaza yapıp yapmadığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. (Örnek hasar kaydı sorgulama için SMS talebi: 31ABC123 şeklinde olmalıdır.)

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile araç sorgulama yapmak istediğinizde 4 TL ücret ödemeniz gerekir. Cep telefonları üzerinden yapacağınız sorgulamalarda ücretlendirme hattınız üzerinden otomatik olarak yapılmaktadır faturalı hattı olan kişilerin ücret, faturalarına yansıtılmaktadır.Üstelik ücretlendirme bir defaya mahsus değil, yapacağınız her SMS sorgulamasında alınmaktadır. Bu nedenle yapacağınız sorgulamalarda ücretlendirmeyi de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Haberin Devamı