Gazete Vatan Logo

Plaka No İle Trafik Cezası Sorgulama Ve Kredi Kartı İle Ceza Ödeme İşlemleri

Trafik cezası sorgulama hizmeti ile araç plakanıza yada ehliyetinize kesilen trafik cezalarını öğrenebilirsiniz. Plaka no ile trafik cezası sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizde anlattık.

Trafik cezalarının kişilere ulaştırılması konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bu tür durumlarda vatandaşların aldıkları trafik cezalarından haberi olmadığı için ödeme yapabilmesi de mümkün olmamaktadır. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle online olarak da trafik cezası sorgulama işlemleri kullanıma sunulmuştur. Yapacağınıztrafik cezası sorgulama işlemleri ile trafik cezanızın olup olmadığını öğrenebilir ve trafik cezanız varsa yine online olarak trafik cezanızı ödeyebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

ARAÇ SORGULAMA

Trafik cezası sorgulama işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Site üzerinde açılan sorgulama sayfası sayesinde kimlik bilgilerinizi girerek sorgulama yapabilir ve cezanızı öğrenebilirsiniz. İsim, soy isim, doğum yılı ve doğum yeri gibi bilgileri sorgulama ekranına girmeniz ile birlikte, adınıza herhangi bir ceza olup olmadığını görebilirsiniz. Sistem tarafından yapılacak sorgulama ile birlikte, adınıza olan tüm cezalar yayınlanacaktır. Bu konudaki tüm istisna, son 2-3 içinde kesilen cezalardır.

Haberin Devamı

Yakın tarihte kesilen cezaların sisteme girişinde yaşanan sorunlar nedeniyle, bazı durumlarda görülmemesi mümkün olabilmektedir. Bunedenle kişilerin ilgili cezalar için 2 ya da 3 gün sonra tekrar bir trafik cezası sorgulama yapması yararlı olacaktır.Online olarak yapacağınıztrafik cezası sorgulama işlemleri ile trafik cezalarınız hakkında tüm bilgilere sizler de kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Üstelik sağlanan avantajın yanında online olarak ödeme imkanı da bulunmaktadır. Trafik cezanız olduğunu gördüğünüzde ve trafik cezanızı ödemek istediğinizde GİB üzerinden yapacağınız ödeme ile birlikte borcunuzu kapatabilirsiniz.

GİB üzerinden ceza ödemek isteyen vatandaşlar için tek ödeme yöntemi kredi kartı olduğu için vatandaşların kredi kartını kullanması gerekir. Aksi halde trafik cezanızı GİB üzerinden ödemeniz mümkün olmayacaktır. Buna karşın, online bankacılık kanalları üzerinden araç plakanızı girerek sorulama yapabilir ve trafik cezanızı banklalar üzerinden ödeyebilirsiniz. Bu seçenekte trafik cezası sorgulama için bankaların hizmetlerinden de yararlanmanız mümkündür.

Haberin Devamı