Gazete Vatan Logo
Magazin Plajda ne okuyorlar ne dinliyorlar?

Plajda ne okuyorlar ne dinliyorlar?

Plajda ne okuyorlar ne dinliyorlar?

Deniz kenarında şezlonga uzanıp elimizde merakla her sayfasını çevirdiğimiz bir kitap ve kulağımızda sevdiğimiz müzik, kış boyu kurduğumuz en büyük hayaldir. Tatil alışverişinin de olmazsa olmazıdır yeni çıkan kitaplar ve albümler... Hafta Sonu dergisi magazin ve cemiyet hayatının ünlü isimlerine bu yaz tercih ettikleri kitap ve albümleri sordu.

Tanem Sivar

Kurutulmuş Felsefe Bahçesi çok derin bir kitap

“Yaz aylarında daha rahat vakit ayırabildiğim için çok kitap okuyorum ama şu an severek okuduğum Salah Birsel’in ‘Kurutulmuş Felsefe Bahçesi’ çok derin bir kitap. Eskiye dair çok şey var içinde ve okurken kaptırıyorum kendimi... Müziğe gelecek olursak; Elif Çağlar’ın ‘Music’ albümünü çok beğeniyorum bu aralar. Çok değerli ve farklı bir sanatçı bence ve dinlerken çok keyif alıyorum.”

Irmak Ünal

‘Çok fazla albüm satın almıyorum’

“Genelde İngilizce kitap okumayı tercih ediyorum ki dilimi biraz daha geliştirebileyim. ‘A New Earth’ adında Eckhart Tolle’nin bir kitabını okuyorum. Bir de Steve Biddulph’in ‘Raising Boys’ adında erkek çocuk yetiştirmeye yönelik bir gelişim kitabım var şu anda okuduğum. Açıkçası çok fazla albüm satın almıyorum, artık bildiğiniz üzere i-Tunes’tan müzikleri indiriyoruz genelde. The Avener’in ‘Wanderings of the Avener’, Magic’in ‘Don’t Kill the Magic’ albümünü ve son olarak da Maroon 5’ın ‘Deluxe’ü çok sık dinliyorum son zamanlarda.”

Haberin Devamı

Ece Vahapoğlu

‘Genelde spiritüel kitapları okuyorum’

“Kesinlikle en büyük favorim Buika’nın şarkıları. Çok güzel şarkıları var, büyük keyifle dinliyorum. Genelde tür olarak spiritüel kitapları çok seviyorum. Özellikle bir öneride bulunmam gerekirse; gerçekten karşılıksız bir inanç ve pozitif düşünce yansıtan bir kitap olduğunu düşündüğüm, Zero Limit’in ‘Joe Vitale’ sini okuyorum ve çok beğendim. Bu tarz kitapları sevenlere de öneririm; heyecan veriyor ve merak bitmiyor okurken...”

Fatma Toptaş

‘Sabahattin Ali’nin tüm kitaplarını beğeniyorum’

“Genelde kitabın konusundan çok, beni dilinin etkilemesine göre seçiyorum okuduklarımı. Sabahattin Ali’nin ‘İçimizdeki Şeytan’ kitabını ara ara okurum mesela... Dinlediğim albümlere gelecek olursak; son dönemde en çok Mabel Matiz’i dinliyorum...”

Haberin Devamı

Etel Baler

‘Kansere teslim olanı yoldan çevirecek’

“Elif Güveloğlu’nun ‘Kanser İyileşir’ adlı kitabını severek okuyorum şimdilerde. Kansere teslim olan insanları yoldan çevirecek türden bir kitap. Hozier’in ‘Take Me To Church’, son dönemde severek dinlediğim bir albüm.”