Gazete Vatan Logo

PKK’yla temas kuruldu mu?

Davutoğlu’nun Süleyman Şah ziyaretine sert tepki

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun, Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaretini eleştirip “Sayın Davutoğlu, soruyorum sana, Eşme’ye giderken PKK terör örgütüyle temas kuruldu mu?” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli Nevşehir’de düzenlediği mitingde yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti. Bahçeli, Hacı Bektaşi Veli’nin sözlerinden örnekler vererek başladığı konuşmada, Davutoğlu’nun geçen kasım ayında Hacıbektaş’ta düzenlenen Aşure Günü’nde talihsiz bir konuşma yaptığını söyledi ve şöyle devam etti:
‘Dersim eşkiyaları’
“Başkan, Kerbela olayını, Dersim olaylarıyla bir tutmuştur. Bu açıklama, samimi Müslümanların tepkisini çekmiştir. Ehli Beyt’in mümtaz şahsiyetleriyle, Dersim eşkıyalarını bir tutmuştur. Dersim hainliğine Kerbela diyenler, Ermenilerin eylemlerini de görmezden geldiler. Çanakkale’de kınalı kuzularımızı şehit edenlere övgüler yağdırdılar.”
Devlet kesesinden...
Türkiye’nin darboğazda olduğunu savunan Bahçeli, “Tencereler tam takırdır, buzdolapları bomboştur. Har vurup harman savuruyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’na lüks ve pahalı bir otomobil alınmıştır. Tepkiler sonrası otomobil satılmıştır. Erdoğan ‘Haberim olsa sattırmazdım’ demiştir. Devlet kesesinden cömertlik yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Eğer Diyanet İşleri Başkanı’na otomobil almak istiyorsa, bankalardaki kendi hesabından küçücük bir miktarı ayırsın ve alsın” diye konuştu.
Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun Süleyman Şah Türbesi’ne yaptığı ziyareti eleştirdi:
‘Kandil’e gidin’
“Uydu Başbakan Süleyman Şah Türbesi’ne gitmiş ve dua ettiğini söylemiştir. Davutoğlu, bittiğini anladıkça yanlış işler yapmaktadır. Eşme’ye giderken kimden izin aldın? Türbeye yakın bir yerde terörist başının posterlerinin ve paçavralarının dalgalanmasını nasıl izledin? Ecdat yadigarı vatan topraklarını satan adam, şimdi türbelerde dua etmektedir. PKK’nın kontrolünde Eşme’ye giden Başbakan’a hâlâ inanacak mısınız? Sayın Davutoğlu, soruyorum sana, Eşme’ye giderken PKK terör örgütüyle temas kuruldu mu? Siz ziyarete gidecekseniz, Kandil’e gidin, İmralı’ya gidin. Size yakışan budur, sizin layığınız budur. “
Alayını atayacağız
Bahçeli mitingde “Asgari ücreti en az net 1400 liraya çıkaracağız dedi.Atanamayan öğretmenlerin alayını atayacağız. Gençlerin yanında olacağız” dedi.

Haberin Devamı