Gazete Vatan Logo

PKK yanlısı gösteride 3 gözaltı

Mahkeme kararıyla kapatılan Kürd-Der yöneticisi İbrahim Güçlü ile arkadaşları Zeynel Abidin Ozalp ve Sedat Ogur, "Halkı göçe zorlama bedeli ağırdır. Görünürde PKK, asıl hedef Kürd ve Kürdistan" yazılı dövizleri üzerlerine taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı

İbrahim Güçlü ile iki arkadaşı, bugün İstasyon Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde "Operasyonları protesto etmek, AB kurumlarının müdahalesini sağlamak için Diyarbakır'dan Silopi'ye kadar yürümeye karar verdik" diye açıklama yaptı. Kapatılan Kürd-Der'in eski yöneticisi Güçlü, açıklamasının devamında "Kürt milletinin haklarını esas olarak hedef alan Terörle Mücadale Yasası'nın çıkarılması çalışmaları başlatıldı. 250 bin asker ağır silahlarıyla birlikte Kürdistan'ın (Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kastediyor) hayati bir noktasında Şırnak'ta konumlandırıldı" dedi.

Üzerlerinde "Halkı göçe zorlama bedeli ağırdır, Görünürde PKK, asıl hedef Kürd ve Kürdistan' yazılı önlükleri taşıyan İbrahim Güçlü, Zeynel Abidin Ozalp ve Sedat Ogur, savcılık talimatı ile gözaltına alındı.

Güçlü ve arkadaşları Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürülürken ifadeleri alınacak.