Gazete Vatan Logo

PKK yandaşları Varto-Bulanık karayolunu kapattı

Terör örgütü PKK'nın Bingöl'de iç hesaplaşma sonucu öldürdüğü teröristi Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, kendilerine izin verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu ulaşıma kapattı. Grup, güvenlik önlemi alan askere de taşlarla saldırdı

PKK yandaşları Varto-Bulanık karayolunu kapattı

PKK tarafından 4 ay önce iç hesaplaşma sonucu infaz edilen teröristin cenazesini Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, izin verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu trafiğe kapattı. Gruptakiler, güvenlik önlemi alan askerlere de taşlı saldırıda bulundu.

Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 23 Ocak 2015 tarihinde Erzurum'da terör örgütü PKK mensupları tarafından iç hesaplaşma sebebi ile öldürülen örgüt mensubu Fehmi Yılmaz'ın cenazesinin bugün Sabah saatlerinde Bingöl'den Muş'a getirildiği bildirildi.

HDPli vekil ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup tarafından 09.00 sıralarında cenazenin Muş'a getirildiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Grubun, cenaze sahibinin köyünde (Bulanık-Bostancılar) cami ve mezar bulunduğu halde ısrarla Bulanık ilçe merkezinde cenaze merasimi yapma isteği, geçmişte meydana gelen benzer olaylar (cenazelerde siyasi amaçlı şov yapılması, tabutun cadde ve sokaklarda gezdirilmesi) dikkate alınarak, cenaze Bulanık ilçe merkezimize alınmamış, yol ayrımından cenaze sahibinin köyüne yönlendirilmiştir. Ancak söz konusu grup, cenazeyi köyüne defin etmeyerek Varto ilçesi dağlık kesiminde bulunan (Kolan Köyü mevkii) ve terör örgütü tarafından oluşturulan sözde mezarlığa defnetmek için ısrar etmiştir. Söz konusu talep, Bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18 Temmuz 2013 tarihli ve 3805 sayılı 'Mezarlık Alanları Dışında Defin Yasağı' konulu genelge gereğince grubun talebi reddedilerek, konu hakkında yasal işlem ve müdahale yapılacağı gruba bildirilmiştir."

Haberin Devamı

Bu arada, Varto-Bulanık karayolu Yurttutan köyü yakınlarında izin verilmemesini bahane eden grup ise karayolunu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi alan askerlere taşla saldırıda bulundu. Askerler gruba, biber gazıyla müdahale etti.

Kısa süre sonra Varto ve Bulanık ilçelerinden de örgüt yandaşı bazı gurupların destek verme amaçlı bölgeye gelmesiyle, bölgedeki asker, iki grup arasında kaldı.

Olayların büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve asker sevk edildi.

Haberin Devamı

Askeri helikopterlerin de destek verdiği müdahale devam ederken, trafiğe kapalı karayolunda gerginlik devam ediyor.