Gazete Vatan Logo

PKK’ya yıl dönümü bombası!

Terör örgütünün kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım’da Kandil’e yapılan hava operasyonlarında 45 terörist etkisiz hale getirildi. Cudi’deki operasyonda ise 10 PKK’lı ölü ele geçirildi

PKK’ya yıl dönümü bombası!

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütünün kuruluş tarihi olan 27 Kasım’da, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarıyla Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesine hava harekatı düzenlendi. Hava harekatına ilişkin dün yapılan keşif ve incelemelerin ardından 29’u ölü, 16’sı yaralı olmak üzere 45 teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi.

Silahlı İHA avladı

Cudi Dağı bölgesinde ise insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan gözetleme faaliyeti sırasında, Hisaramira Tepe’nin 1 kilometre doğusunda bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin tespit edilmesi üzerine hava harekatı düzenlendi. Teröristlerden ikisi hava harekatıyla, kaçan üç terörist ise bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekât personelinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. Ayrıca önceki gün operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sızma girişimi hazırlığında bulundukları belirlenen beş bölücü terör örgütü mensubundan dördü silahlı İHA ile yapılan operasyonda, biri ise Fırtına obüsleriyle yapılan atışlar sonucu etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı