Gazete Vatan Logo

PKK’ya tepki gösteren Türk’e polis şiddeti!

Solingen’de gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşlarına tepki gösteren Hakan Canik, Alman polisinin şiddetine uğrayıp darp edildi

PKK’ya tepki gösteren Türk’e polis şiddeti!

Almanya’nın Solingen kentinde bir Türk, polis şiddetine maruz kaldı. Almanya’da yaşayan Hakan Canik, Solingen katliamının 25. yılını anma etkinliklerine katıldıktan sonra eve dönerken bir grup PKK’lının gösteri yaptığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine asılsız söylemlerde bulunup slogan attığını görünce tepkisiz kalamadı. Terör örgütüne tepki gösteren Canik, polisin orantısız şiddetiyle karşılaştı.

44 yaşındaki Hakan Canik, yaşananları şu sözlerle anlattı:

‘Kafamı yere vurdular’

Terör örgütü yandaşlarına tepki gösterdim. El işareti yaptılar, bende karşılık olarak bozkurt işareti yaptım. Polisler koşarak geldi ve kaba şekilde bana buradan uzaklaşmamı söylediler. Yasaklı PKK ve Apo posterlerinin olduğunu söyledim ve tepki gösterdim. Tam sırtımı dönüp gidecektim ki kısa boylu bir polis arkamdan gelip beni itti ve diğer arkadaşları da ona yardım etti. Ben polislere tepki gösterdim ve hemen çoğalıp beni yere yatırdılar. Ben de olay

daha fazla büyümesin diye bıraktım, istesem kendimi daha fazla savunabilirdim. ‘Durun’ dememe rağmen sırtıma, ayağıma bastırdılar. ‘Hava alamıyorum, astım hastasıyım’ dememe rağmen dinlemediler, kafamı yere vurdular. Elimi bantla sıkıca bağladılar. Arabanın arkasına götürdüler. Araba çalışıyordu ve gazını bana uzun süre koklattılar. Hava alamıyorum dememe rağmen dinlemedikleri gibi benimle dalga geçtiler.

Haberin Devamı

Suç duyurusunda bulunacağım

Yaşadığı şiddet sonrası kıyafeti parçalanan, saati ve telefonu kırılan Canik, darp raporu aldığını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Üç yıl önce Solingen Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan ve halen Almanya Yenilik ve Adalet Birliği Partisinde (BİG) görev alan Canik, yaşadığı bu olayın peşini bırakmayacağının ve hukuki açıdan sonuna kadar hakkını arayacağının altını çizdi.