Gazete Vatan Logo

PKK’ya Tendürek’i dar ettiler

Ağrı’daki Tendürek Dağı’nda terör örgütü PKK’ya karşı son 2 ayda jandarmanın yaptığı 72 operasyonda 2’si sağ olmak üzere 11 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ağrı Valisi, “Tepelerine sürekli bomba yağacak” dedi

PKK’ya Tendürek’i dar ettiler

Jandarma Komutanlığına bağlı özel harekat timleri (JÖH), kış aylarından beri terör örgütü PKK’ya yönelik Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasında yer alan 3 bin 584 rakımlı Tendürek Dağı başta olmak üzere bölge genelinde başlattığı operasyonlara kararlılıkla devam ediyor. Havadan helikopterler ve insansız hava aracı (İHA), karadan da zırhlı araç desteğinde yürütülen operasyonlarda, teröristlere göz açtırmayan jandarma, örgüte bahar aylarında da ağır darbe indirdi. Mehmetçik, son 2 ayda Tendürek Dağı’nda PKK’ya yönelik 72 operasyon yaptı.

İnlerine girildi

Operasyonlarda, 2’si sağ, 9’u ölü 11 teröristi etkisiz hale getiren Mehmetçik, aynı süreçte söz konusu dağda bulunan sığınaklarda terör örgütüne ait 21 el yapımı patlayıcı (EYP), 720 kilogram amonyum nitrat, 20 gram C4 plastik patlayıcı, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 120 mermi ve 4 şarjör ele geçirdi. Ayrıca operasyonlarda bomba yapımında kullanılan 5 akü, 190 metre elektrik kablosu, 785 torpil, 55 dolu çakmak gazının yanı sıra yine örgüt mensuplarına ait 5 çadır, 200 kilogram gıda malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman ile tıbbi ve yaşam malzemeleri elde etti.

Haberin Devamı

‘Kurtuluşları yok’

Örgüt mensuplarının yurt dışından Türkiye’ye girerek barındığı alanlardan olduğu belirtilen Tendürek Dağı’nda terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan Mehmetçik, teröristlerin yapmak istediği bazı bombalı eylemleri de önledi. Ağrı Valisi Musa Işın, “Bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Onlara göz açtırmayacağız. Hainler cezalarını canları ile ödeyecekler. Dağlarda dahi kalabilecek yerleri kalmayacak. Tepelerine sürekli bombalar yağacak. Kurtuluşları yok. İhanetlerinden vazgeçip hayata devam etmeleri kendileri açısından daha iyi” dedi.