Gazete Vatan Logo

PKK'ya Irak kapısı kapanıyor

Suriye sınırında PKK’ya "dur" diyen TSK, şimdi Irak’tan sızmaları önlemek için düğmeye bastı. Sınır ötesine geçen Türk ordusu, belli aralıklarla buralara karakollar kurmaya başladı.

PKK'ya Irak kapısı kapanıyor

Afrin ve El-Bab harekâtları ile terör örgütünü Suriye sınırının ötesinde durduran Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yıllardır Irak sınırından Türkiye’ye girerek kan döken PKK’lı teröristleri durdurmak için de harekete geçti. Irak sınırından bugüne kadar en çok sızmanın yapıldığı bölgelerde belirli aralıklarla karakollar kurulmaya başladığı öğrenildi. Özellikle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e bağlı Sidekan nahiyesinde bulunan dağ zirvelerine Türk askerinin konuşlandırıldığı ifade edildi. Bu iddia Barzani yönetiminin resmî yayın organı gibi kabul edilen Rudaw gazetesinden geldi. Erbil merkezli Rudaw gazetesi, “Türk askeri Suriye’den sonra Irak’tan da içeri girdi. Operasyonlar çok yakında başlıyor” iddiasıyla verdiği haberde, TSK’nin Sidekan’daki dağ zirvelerine sekiz helikopterle çok sayıda Türk askeri indirdiğini ileri sürdü. Bu askerlerle birlikte ağır silahların da bölgeye konuşlandırıldığı belirtildi.

KARARGÂH KURULUYOR

Türkiye’nin sınırda askerî karargâhlar kurmayı amaçladığını ileri süren Rudaw gazetesi, TSK’nin şu an sınırdan 20 kilometre içeriye girdiğini de okuyucularına duyurdu. Sidekan nahiyesine bağlı Şapan köyünün muhtarı Faris Resul, “Türk savaş uçakları dün geceden beri bölgeyi bombalıyor. Türkiye’ye ait sekiz askerî helikopter son olarak Şapan, Dilan, Kewet, Bene, Çiyasor, Alekan ve Çiyaneya dağlarına asker indirdi” ifadelerini kullandı. Bu iddiaların yanısıra TSK’nın Irak sınırının öbür tarafından 15 km’lik bir güvenlik kuşağı kurduğu bir süre önce gündeme düşmüştü. Böylece teröristlerin sınırdan sızmalarının önlendiği, son dönemden Türkiye’deki terörist gruplarla Kandil yönetimi arasında irtibatın koptuğu ve teröristlerin büyük şaşkınlık içerisinde bölgeyi terk etmeye çalıştıkları bilgisi de edinildi. Bölgedeki şahitlere göre, teröristlerin kullandığı bilinen dağlık bölgelerden yoğun dumanların yükseldiği, karadaki Türk askerinin havadan da desteklendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

İHA VE SİHA DEVREDE

Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, son dönemde yapılan terörle mücadele operasyonları konusunda önceki gün AK Parti MKYK’da bir sunum yaptı. Soylu, “Özellikle Amanos dağlarındaki operasyonlarda İHA’ların ve SİHA’ların devreye girmesi ile birlikte daha iyi sonuçlar almaya başladık. Ayrıca son dönemde yapılan operasyonlarla terörden arananlar listesindeki 11 kişi etkisiz hâle getirildi. Bunlardan ikisi kırmızı listede olanlar” dedi. (Türkiye Gazetesi)

Haberin Devamı