Gazete Vatan Logo

PKK’ya göz açtırılmıyor

Tespit edilen PKK hedeflerinin imha edildiği Lice operasyonunda öldürülen PKK’lılardan biri 22 suçtan aranan ‘Erhan Siser’ kod adlı ‘Edip Yetüt’ olduğu belirlendi

PKK’ya göz açtırılmıyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularının yer aldığı 7 bini aşkın personelin katılımıyla düzenlenen operasyon devam ediyor. Valilikten yapılan açıklamada, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında barınan, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi amacıyla 5 Mart’ta başlatılan operasyona, 16 komando taburu, 742 polis özel harekat personeli ve 558 güvenlik korucusu katılıyor.

Gece çatışma yaşandı

“Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu”nda Lice ilçesi Güldiken Eskiköy mezrası kırsalında 6 Mart saat 18.05’te teröristlerin bulunduğu tespit edilen bölge ateş altına alındı ve gece jandarma komando timinin bölgeye sevki üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 4 PKK mensubu etkisiz hale getirildi. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

Haberin Devamı

“Ön incelemede teröristlere ait cesetlerden birinin, 8’i, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’, 7’si ‘devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma’, 2’si ‘adam öldürme’, ‘4’ü kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ olmak üzere 22 suçtan arama kaydı bulunan, kriminal inceleme raporlarına göre Diyarbakır’da 7 ayrı el yapımı patlayıcı ve mayın patlaması olayının faili, terörist ‘Erhan Siser’ kod adlı Edip Yetüt’e ait olduğu değerlendirilmektedir.”

Yeşil listedeydi

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin yeşil listede adı olan ve 22 ayrı suçtan aranan ‘Erhan Siser’ kod adlı Edip Yetüt olduğu ortaya çıktı. Edip Yetüt’ün yakalanması için başına 1 milyon lira ödül konumuştu.