Gazete Vatan Logo

PKK’ya da OHAL

Darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK’nın FETÖ için uygulandığı, PKK’nın ise kapsam dışında bırakıldığı iddialarına hukukçular, “Böyle bir ayrımın söz konusu olmadığı” yanıtını verdi.

PKK’ya da OHAL

FETÖ’ye yönelik soruşturmalarda Olağanüstü Hal(OHAL) uygulaması kapsamında yapılan işlemlerin, PKK’nın destekçilerine de uygulanması gerektiğine dikkat çekildi. Hukukçular, OHAL’in sadece FETÖ için değil, tüm terör eylemlerini yapan ve destekleyenler için geçerli olacağına işaret etti. FETÖ’yle mücadele kapsamında, örgütü destekleyen işadamlarının hesaplarına el konulup, şirketlerine kayyum atandı. Ancak aynı işlemlerin PKK ile mücadelede yapılmaması eleştirilere yol açtı. OHAL’in, sadece FETÖ ile mücadele için kullanıldığı, PKK’da aynı hassasiyetin gösterilmediği eleştirilerine karşılık hukukçular, böyle bir ayrımın yapılamayacağına dikkati çekti.

HEPSİNİ KAPSAR

Hukukçu Prof. Ersan Şen, “KHK’lerde FETÖ’den, bahsedilmesi, diğerlerinin bu kapsama girmediği anlamına gelmez. O dayanaktır, ama OHAL’in döneminde uygulanacak kurallar herkes için geçerlidir” dedi. Şen, OHAL Anayasal düzene, devletin güvenliğine, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren tüm suçlara ilişkindir. Hepsine bu KHK’lar uygulanır” diye konuştu.

EŞ ÖRGÜTLER

Haberin Devamı

TBMM’de kurulan ‘15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’ üyesi olan AK Parti hukukçularından Zekeriya Birkan da, FETÖ’nün yanı sıra, PKK terör örgütü ve destekçileriyle ilgili işlemlerin de OHAL kapsamında ele alınması gerektiğini vurguladı. Birkan, “FETÖ, PKK’dan bağımsız değil. Cerablus operasyonu ile ortaya şu gerçek çıkıyor ki; FETÖ’nün alçakları terörün sınır öteszindeki unsurlarına 2-3 yıl önce yapılacak operasyonları ertelemişler. Sadece FETÖ değil, tüm terör örgütleriyle ilgili KHK çıkarılabilir. OHAL kapsamında her türlü terör faaliyetleri ele alınır” ifadesini kullandı.

DOÇKA’LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ’nin Çukurca ilçesi kırsalında operasyona giden askerlere bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü, 5 asker hafif yaralandı. Öldürülen teröristin üzerinden ağır makineli silah olan doçka elegeçirildi Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı Diyarbakır’ın Hani ve Lice ilçelerine dev operasyon başlıyor. Aralarından örgütün üst düzey yöneüticilerinin de bulunduğu belirlenen teröristlere yönelik operasyon öncesi, iki ilçeye bağlı köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. TIR’LARI YAKTILAR Bitlis-Diyarbakır Karayolu’nu kesen bir grup terörist, sürücülerini indirdikleri 7 TIR’ı ateşe verdi.TIR’lar kullanılamaz hale geldi. (Star)

Haberin Devamı