Gazete Vatan Logo

PKK'ya 325 günde büyük kayıp

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan ve eylemlerini ramazanda da sürdüren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonlarda yurt içi ve yurt dışında 325 günde 7 bin 600 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'ya 325 günde büyük kayıp

Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlerin kentlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasakları doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Geçen yılın temmuz ayından bu yana Muş, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl ve Irak'ın kuzeyi başta olmak üzere düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı yaklaşık 7 bin 600 oldu.

Operasyonların tamamlandığı yerleşimler ile kontrolün ele geçirildiği bölgelerdeki arama tarama çalışmaları kapsamında da evlere, bahçelere ve yollara döşenen binlerce patlayıcı imha edildi.

PKK'lı teröristlerin patlayıcıları özellikle dolap, beşik, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzaklayarak insan yaşamını hiçe saydıkları görüldü.

Kentlerden teröristler temizlendi

Sur'da, 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" 103 günde tamamlandı.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de kurdukları barikat, kazdıkları çukur ve tuzakladıkları patlayıcılarla yaşamı hiçe sayan teröristlere yönelik 14 Aralık'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında asker ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" başarıyla sona erdi.

Cizre'de ise 14 Aralık 2015'te başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun 59. gününde ilçe teröristlerden temizlendi.

İdil'de terör örgütüne yönelik 16 Şubat saat 23.00'te ilçe merkezi ile Dirsekli köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 18 Şubat'ta TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" 20. gününde sona erdi.

Haberin Devamı

Operasyonlar süresince başarıyla yürütülen çalışmalar sonunda Sur'da 300, Cizre'de 700, İdil'de 120 ve Silopi'de 150 civarında terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlere göz açtırılmadı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu da 20 Nisan'da tamamlandı.

Operasyonda 200 civarında bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirilmesinin yanı sıra 214 barikat kaldırıldı, 135 çukur kapatıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" 82'nci gününde sona erdi.

Operasyonda bugüne kadar 496 terörist etkisiz hale getirildi, 515 barikat kaldırıldı, 53 çukur kapatıldı ve bin 258 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak merkezde terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" 82 günde tamamlandı.

Haberin Devamı

Operasyonda bugüne kadar aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelen teröristlerin de bulunduğu 507 terörist etkisiz hale getirildi, çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, yaklaşık 50 ton ağırlığında bin 598 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 bin 131 ev kontrol edildi.

Irak'ın kuzeyinde teröristlere büyük kayıp

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin bulunduğu Metina ve Hakkurk ile Gara, Zap ve Kandil'e yönelik hava harekatlarında ise teröristlere büyük kayıp verildi.

Hava harekatları kapsamında 2015'ten itibaren örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 3 bini aşkın terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi.

PKK'lı teröristlere yönelik 2015 temmuz ayından itibaren yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 bin 600 oldu.

Haberin Devamı

Hain saldırılar ramazanda da devam etti

Operasyonlarda büyük darbe alan terör örgütü, İstanbul ve Mardin'de ramazan ayında bombalı araçla yaptığı saldırıda insan yaşamını hiçe saydığını bir kez daha gösterdi.

İstanbul Fatih ilçesi Vezneciler semtinde çevik kuvvet polisini taşıyan araçlara yönelik bombalı saldırıda 7'si polis 11 kişi hayatını kaybederken, 36 kişi yaralandı.

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda ise 2 kadın polis şehit düştü, 2 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan 30'u aşkın kişi ise hastanelerde tedaviye alındı.

Bu saldırılar da terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği diğer katliamlar gibi hafızalara kazındı.