Gazete Vatan Logo

PKK uzun namlulu silahlarla saldırdı!

Teröristler Çukurca'daki sınır birliğine ateş açtı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Türkiye - Irak sınır hattındaki sınır birliğine PKK'lı bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında bugün yapılan açıklamada, Hakkari ili Çukurca ilçesi, Türkiye-Irak sınır hattında görevli sınır birliğine, Irak toprakları içerisinden bir grup terör örgütü mensubu tarafından 2 gün önce uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, "Güvenlik güçleri tarafından anında ve misliyle karşılık verilmiştir. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi.

Küpeli'de PKK'ya bahar kıskacı

IRAK sınırında bulunan Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesindeki operasyonlar tamamlanırken, Küpeli dağında PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için aralıksız devam ediyor. Hava destekli operasyonlarda Küpeli dağındaki bütün geçiş güzergahları Mehmetçikler tarafından tutuldu.

Şırnak'ta Cudi dağının karşısında bulunan ve PKK'nın Cudi'den sonra yurt içine sızmakta kullandığı önemli üs alanlarından olan Küpeli dağında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan hava destekli bahar operasyonu bütün hızıyla sürüyor. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan, Küpeli dağının altında bulunan İkizce ve Çakır söğüt jandarma komando tugaylarına asker ve mühimmat sevkiyatı yapılıyor. Jandarma özel harekat birliklerinin de yer aldığı operasyonda, Küpeli dağının stratejik bölgeleri olan Kırmızı tepe, Dikboğaz, Dağdöşü ve Reşane, askerler tarafından tutuldu. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan sikorsky helikopterleri operasyon bölgesine asker ve malzeme indirirken, kobra helikopterleri de operasyona havadan destek veriyor.

PKK'dan Cudi Dağı'ndaki teröristlere `eylem yapın' baskısı

ŞIRNAK'ın Bestler Dereler bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü operasyonda ağır darbe alan PKK'nın, Cudi Dağı sorumlularına, `Eylem yapın' baskısında bulunduğu ortaya çıktı. Teröristlerin telsiz konuşmaların deşifre edilmesi üzerine, Cudi Dağı'nda helikopterlerle sürekli keşif uçuşları yapılmaya başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde PKK'lılara ağır darbe vurmasından sonra, teröristlerin telsizlerden panik konuşmaları yaptığı belirlendi. 12 Mart'taki operasyonda, terör örgütünün silahlı kanadının üst düzey sorumlularından olan ve Murat Karayılan'a yakınlığıyla tanınan, `Kurtay Faraşin' kod adlı Abdülkerim Ertaş ile diğer sorumluların öldürülmesinden sonra panik yaşayan PKK, 31 Mart ve 1 Nisan 2008 tarihlerinde toplam 16 teröristin daha öldürülmesiyle moral çöküntüsüne girdi.

Abdülkerim Ertaş'ı riskli eylemlere gönderdiği için terör örgütünün silahlı kadrolarının başındaki Suriye uyruklu, `Doktor Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin'i sorumlu tutan ve bu duruma tepki göstermek için, `eylem yapmama' kararı alan PKK'nın Cudi dağı sorumlularına baskı yapıldığı, telsiz konuşmaların deşifre edilmesiyle belirlendi. Örgütün halen Cudi dağında bulunan sorumlularına, "Daha ne duruyorsunuz, eylem yapın" uyarısı yaptığı, ancak moralsiz ve can korkusu yaşamaya başlayan teröristlerin buna uymadığı ortaya çıktı. Terör örgütünün üst düzey sorumluları ile Cudi dağı kadroları arasında telsizlerden sürekli tartışmalar yaşandığı da belirtildi.

Terör örgütü mensuplarının bu konuşmalarının tesbit edilmesinden sonra Cudi dağında geniş güvenlik önlemleri alındı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler bölgede keşif uçuşları yapmaya başladı. Kalabalık olduğu belirtilen ancak sayıları belirlenemeyen teröristlerin tespit edilmesi için Heron (Kartal) adlı insansız hava aracı ile Bayraktar adı verilen mini casus uçakları da bölgede kullanılıyor.

Haberin Devamı