Gazete Vatan Logo

PKK terör listesinden çıkarılsın

PKK terör listesinden çıkarılsın

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Kobani Kantonu Eş başkanı Enver Müslim ve PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kadın savunma birlikleri YPJ'nin komutanı Nesrin Abdullah'tan oluşan bir heyet, İtalya'da temaslarda bulunuyor.

Heyete destek veren Sol ve Ekoloji partisi (SEL) milletvekili Erasmo Palazzotto, Kobani'ye acilen yardım ulaştırılması için insani bir koridor kurulması gerektiğinin altını çizip partisinin PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması için meclise önerge verdiğini açıkladı.

BAKANLARLA, BAŞKANLARLA ZİRVELER

İtalya parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini ile dün bir araya gelen heyetin, bugün de Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Heyet üyeleri, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda da birer konuşma yaparak, bölgedeki gelişmelere ilişkin İtalyan parlamenterleri bilgilendirecek. Heyetin önümüzdeki günlerde de Milano ve Palermo belediye başkanlarını ziyaret edecek.

Haberin Devamı

İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, heyet üyelerinin temaslarının merkezinde Kobani'nin yeniden inşası için finans desteği, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadele verebilmek için silah yardımı ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara ilişkin destek arayışı bulunuyor.

PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN TALEBİ

Heyet önceki gün ise, İtalyan parlamentosunda bir basın toplantısı düzenledi. Nesrin Abdullah'ın üniformasıyla katıldığı toplantıda konuşan Parlamento Dışişleri Komisyonu üyesi Sol ve Ekoloji partisi (SEL) milletvekili Erasmo Palazzotto, Kobani'ye acilen yardım ulaştırılması için insani bir koridor kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kürtlerin kendi iradesiyle Rojava'da cinsiyet özgürlükçü ve ekolojist bir sistem oluşturmuş olmasını desteklediklerini söyleyen Palazzotto, bunun muhafaza edilmesi için yürütülen mücadelenin meşru olduğunu belirtti. Palazztto, Rojava'daki sistemin, sadece Kürtlerin değil, bölgedeki tüm halklar, inanç grupları ve kültürlerin koruyucusu olduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Palazzotto, üyesi olduğu SEL partisinin, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması için meclise önerge verdiğini açıkladı.

330 BİN KİŞİ KOBANİ'YE DÖNMEYİ BEKLİYOR

Salih Müslim ise, PYD'nin IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu öne sürenlere, "Bizim amacımız öncelikle otonom bölgenin güvenliği ve Suriye'de demokratik bir yapının inşasıdır" diye cevap verdi. Müslim, IŞİD karşısında Rojava'daki başarılarında, buraya ilaç gönderen İtalya sivil toplum kuruluşlarının büyük katkısı olduğunu söyledi.

Enver Müslim ise, yüzde 70'i yıkıma uğramış Kobani'nin yeniden inşası için, direniş sürecinde olduğu gibi uluslararası desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti. Şimdiye kadar 125 civarında kişinin kente geri döndüğünü anlatan Müslim, 330 bin kişinin de bunun için beklediğini söyled