Gazete Vatan Logo

PKK Sincar'dan çıkarıldı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, tüm silahlı yapıların Sincar'ı terk ettiğini açıkladı. Bağdat ve Erbil arasında terör örgütü PKK'nın da bölgeden çıkarılmasını öngören Sincar Anlaşması imzalanmıştı.

PKK Sincar'dan çıkarıldı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, tüm silahlı yapıların Sincar'ı terk ettiğini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı tarafından 17 Kasım'da Erbil'de düzenlenen ortak basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan anlaşmanın uygulanmaya başlandığı açıklanmıştı.

Irak'ın, Sincar'da silahlı tüm yapıların çıkarılmasıyla ilgili kararına Ankara nasıl bakıyor? CNN Türk muhabiri Sena Alkan, diplomatik kaynakların nabzını tuttu.

Diplomatik kaynaklara Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın açıklamasını sorduğumuzda "Sadece bir açıklama Türkiye için yeterli değil. Süreç bu kadar kolay değil. Bunu herkes biliyor" yanıtını aldık.

Diplomatik kaynaklar devamında şu ifadeleri kullandı: Sincar'dan PKK'nın çıkartılmasından kasıt şayet sadece ilçe merkezinden çıkartılıp, Sincar Dağı'na çekilmekse bu Türkiye için yeterli değil. Sadece ilçe merkezinden çekilip dağa çekiliyorsa bu açıklama bizim için yeterli değil. Bu şekilde PKK, Sincar'dan ayrıldı demek de mümkün değildir. Bu orada oldukları anlamına geliyor. PKK, orayı kendi isteğiyle terk edecek bir yapı değil. İkna ile de terk edebilecek bir yapı değil. Anlaşmayı gerçek manada uygulamak istiyorlarsa atmaları gereken başka adımlar da var.

Haberin Devamı