Gazete Vatan Logo

PKK şehirlerdeki saldırılarını sürdürüyor

Şehir merkezlerinde yaşamı hiçe sayan saldırılarını sürdüren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Şırnak merkez ile Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde de operasyon yapılması bekleniyor. Nusaybin'de toplam terörist sayısının 150'si dağ kadrosundan 500 dolayında olduğu belirtiliyor.

PKK şehirlerdeki saldırılarını sürdürüyor

Çözüm Süreci'nde silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmeyip kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen operasyonlar, Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın İdil ve Mardin'in Derik ilçelerinde sürüyor.

Barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla ilk olarak Muş'un Varto, Mardin'in Nusaybin, Derik ve Dargeçit ile Diyarbakır'ın Silvan ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlar tamamlandı.

Ardından 14 Aralık 2015'te Şırnak'ın Cizre ilçesinde başlatılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve Silopi ilçesindeki "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları başarıyla son buldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrasında başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" ise tamamlanma aşamasına geldi. 28 Kasım'dan bu yana devam eden operasyonların yüzde 98'i tamamlandı.

Haberin Devamı

Şırnak'ın İdil ilçesinde de 18 Şubat'ta TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" başarıyla devam ederken, Şırnak il merkezi ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik önümüzdeki günlerde operasyon yapılması bekleniyor.

Operasyon beklenen yerleşimler

AA muhabirinin, güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Şırnak merkezde teröristlerce Dicle, Yeni, Bahçelievler, Yeşilyurt, Cumhuriyet ve İsmet Paşa mahallelerinde kazılan çukurlara ve kurulan barikatlara 500 dolayında el yapımı patlayıcı tuzaklandı.

Tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcılar yerleştirilerek tuzaklama yapılan kent merkezindeki 6 mahallede, 400'ü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan 500 dolayında terörist olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Nusaybin'de 6 mahallede çukur kazıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yaklaşık 6 ay önce teröristlerce Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde kazılan çok sayıda çukur ve barikata patlayıcı yerleştirildi. Bunun üzerine kaymakamlıkça ilk olarak 1 Ekim 2015'te 6 gün süreyle söz konusu 4 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanarak operasyon yapıldı.

Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle farklı tarihlerde 7 kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulamalarından sonra güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı. Operasyonların ardından PKK'lı teröristler 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırında yer alan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de çukur kazıp barikat kurdu.

Çukur ve barikatlara çok sayıda tahrip gücü yüksek patlayıcı yerleştiren teröristlerin ilçedeki toplam sayısının 150'si dağ kadrosundan 500 dolayında olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Yüksekova'da 7 mahallede çukur kazıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cumhuriyet, Yeni Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeşildere, Dize Esentepe ve Güngör mahallelerinde teröristlerce 194 çukur kazıldı, barikat oluşturuldu. Mahallelerdeki 140 noktaya patlayıcı yerleştirildiği ve buralarda 150'si dağ kadrosundan 350 dolayında teröristin bulunduğu kaydedildi.

50 bini aşkın kişi göç etti

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, teröristlerin yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, çukurların ve barikatların kaldırılması amacıyla yakın zamanda sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi beklenen Şırnak merkez ile Yüksekova ve Nusaybin'de, vatandaşlar terör saldırılarından büyük tedirginlik duyuyor.

Bu nedenle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, farklı il ve ilçelerdeki yakınlarının yanına ya da kiraladığı evlere yerleşiyor.

Şırnak merkez ile Nusaybin ve Yüksekova'daki terör yapılanmasından endişe duyarak yaşadıkları yerleri terk edenlerin sayısının 50 bini aştığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı