Gazete Vatan Logo

PKK şehir eylemleri için istihbarat birimi kurmuş!

PKK’nın şehirlerdeki terör eylemlerine bilgi sağlamak için özel bir istihbarat birimi kurduğu ortaya çıktı. Vezneciler’deki saldırının istihbaratını da NLP adlı bu birimin verdiği tespit edildi.

PKK şehir eylemleri için istihbarat birimi kurmuş!

İstanbul Vezneciler’de 7 Haziran günü çevik kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen saldırıyla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor. 6 polisin şehit olduğu, 7 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve 36 kişinin de yaralandığı olayla ilgili soruşturma kapsamında eylem bilgilerinin terör örgütü PKK’nın ‘Nevanda Legerine Politik-Politik Araştırmalar Merkezi (NLP)’ adını verdiği istihbarat birimi tarafından verildiği tespit edildi. Birimin, PKK’nın şehirlerdeki terör eylemlerini yapan TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) koluna, özellikle yaz aylarında yapılacak saldırılar konusunda bilgi sağlamak kurulduğu ortaya çıktı.

3 terörist bilgi topladı

İstanbul Vezneciler’deki saldırı öncesinde de örgütün gençlik yapılanması YDG-H üyesi olan 3 teröristin bilgi topladığı, bölgede keşif yaptıkları ve rapor hazırlayarak örgüte istihbarat gönderdikleri saptanmıştı. Bu 3 teröristin örgüt kamplarında eğitim gördükten sonra şehre gönderildikleri ve kimliklerinin istihbarat birimleri tarafından tespit edildiği öğrenildi. İstihbarat bilgilerinin ardından saldırının Resul Sain tarafından organize edildiği ve ‘Eylem Newroz’ kod adlı Eylem Yaşa tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Başörtüsünü araç kullanırken takmış

Saldırıyı yapan canlı bomba Eylem Yaşa’nın saldırı öncesi İstanbul Üniversitesi civarında dolaşırken başörtüsüz , aracı kullanırken başörtülü olarak MOBESE kameraları tarafından görüntülendiği de ortaya çıktı.

3 tutuklu var

Veznecilerde İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne nöbet değişimine giden çevik kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bombalı araçla düzenlenen saldırıyla ilgili 3 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında Diyarbakır Ergani ilçesinde Demokratik Bölgeler Partili (DBP) 2 belediye meclis üyesinin de bulunduğu toplam 14 kişi de gözaltına alınmıştı.