Gazete Vatan Logo

PKK polisin otomobilini taradı! 1 polis şehit oldu

TUNCELİ'de PKK'lı teröristler, karayolunda polis memurunun otomobilini otomatik silahlarla taradı. Ağır yaralanarak Tunceli Devlet hastanesine kaldırılan polis memurunun kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.Şehit polis memurunun araçta bulunan kızı ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

PKK polisin otomobilini taradı! 1 polis şehit oldu

Tunceli’de yol kesen PKK'lı teröristler, kızı ile birlikte seyahat eden bir özel harekat polisinin aracına ateş açtı. Olayda ağır yaralanan polis, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, kızı ile birlikte Erzincan’dan Tunceli’ye doğru özel aracı ile yola çıkan ve Ağrı’da görev yaptığı öğrenilen özel harekat polisi Kadir Özkara’nın yolu, bir grup terörist tarafından kesildi. Ancak Özkara, durmayarak yoluna devam etti. Bunun üzerine PKK’lılar tarafından araca ateş açıldı. Olayda Özkara, bedenine isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralandı. Olay yerinden geçen vatandaşlar tarafından alınan ve kent merkezine yakın bir noktada ambulansa bildirilen Özkara, Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özkara, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Özkara’nın yanında bulunan kızının ise olaydan yaralanmadan kurtulduğu öğrenildi.

Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı.

EMEKLİLİĞİNİ İSTEMİŞ
Tunceli'de üniversiteden yeni mezun olan kızı 25 yaşındaki Hatice Özkara'nın yanında silahlı saldırıya uğrayıp, vücuduna isabet eden 5 kurşunla şehit olan polis memuru 54 yaşındaki Kadri Özkara'nın, Adana'daki eşi Canan Özkara, acı haberi özel hareket polislerinden aldı. Hafif yaralı kızı Hatice Özkara'nın tedavisi sürerken, şehit polis Kadri Özkara'nın olaydan önce eşi Canan ile telefonla konuşup, emeklilik dilekçesini verdiğini söylediği bildirildi.
Acı haberle birlikte, Kadri Özkara'nın 2 yıl önce emekliliğini geçirmek için Adana'da yaptırdığı 3 katlı evinin önüne de taziye çadırı kurularak bayraklar asıldı.
YARALI KIZINI İSTEMEYE GELECEKLERMİŞ
Şehit Özkara'nın, 2'si kız 3 çocuğundan en büyüğü olan Emre Özkara'nın da uzman çavuş olduğu öğrenildi. Emeklilik dilekçesini veren Özkara'nın, Adana'nın Kozan İlçesi'nde oturan emekli cezaevi müdürü olan ağabeyi Yahya Özkara'yı arayıp, "Ağabey, Hatice'yi Adana'da istemeye gelecekler. Kayseri üzerinden Adana'ya dönerken seni de alıp, bize götüreyim, isteme sırasında yanımda ol" dediği öğrenildi.
Kadri Özkara'nın emeklilik işlemlerini tamamladıktan sonra Adana'ya dönmek için yola çıktığı da bildirildi.

Haberin Devamı