Gazete Vatan Logo

PKK o köylüleri alıkoymuş

Terör örgütü PKK'nın, Kandil dağı yakınlarındaki Zergele Köyü'nde yaşayan bazı köylüleri 'kampınızı bölgeden uzaklaştırın' dedikleri için kaçırdığı iddia edildi. Irak'taki Kürt yönetiminden olaya PKK'ya sert tepki geldi.

PKK o köylüleri alıkoymuş

Irak'taki Kürdistan Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ferset Sofi, PKK’nin Zergele’de bazı kişileri alıkoymasına, “PKK’nin yaptığı yasadışı bir şekilde insanları alıkoymaktır” dedi.

PKK'lılar dün Erbil’in Rewanduz ilçesine bağlı Zergele köyü muhtarı İsmail Abdullah ve köylülerden Selim Hıdır ve Cegır Cebar’ı alıkoydu.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a konuşan Ferset Sofi, “Ne PKK ne başkası Kürdistan Bölgesi’ne gelerek herhangi bir yasal belge olmadan vatandaşları gözaltına alamaz” diye tepki gösterdi.

'PKK BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKMALI'

PKK’nin yaptığının yasadışı olduğunu vurgulayan Ferset Sofi, “PKK’nin yaptığı yasal olsaydı, köylüleri bilinmeyen bir yere götürmezdi” dedi.

Kürdistan Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Şıwan Kaladızeyi de komisyon olarak olayla ilgili bir araya gelinip net bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade etti. Kaladızeyı, “PKK bir an önce köylüleri serbest bırakmalı ve bir sorunu varsa diyalog yoluyla dile getirmeli” diye konuştu.

Dün Werte Nahiyesi Müdür Vekili Saman Muhammed, Zergele köyü muhtarı ile 2 köylünün Kandil Dağı eteklerinde bulunan Kuzine köyündeki PKK kontrol noktasında alıkonulduğunu söylemişti.

'GİDİN' DEDİLER DİYE...

Köylüler ise söz konusu kişilerin medyaya verdikleri demeçlerde PKK’yi eleştirip, kamplarını bölgeden uzaklaştırmasını talep ettiği için alıkonulduğunu belirtmişti.

Terör örgütü PKK, 1 Ağustos’ta TSK'nın Kandil'e yönelik hava operasyonunda Zergele'de PKK'lılarla birlikte sivillerin de öldüğünü iddia etmişti.

Haberin Devamı