Gazete Vatan Logo

PKK’nın uyuyan hücresine darbe!

Tunceli Pülümür’de 4 PKK’lı öldürüldü. Bunlardan biri PKK’nın ‘uyuyan hücreleri’nin sorumlusu Bilal Serhat Sarıtaş, diğeri ise sözde ‘Dersim eyaleti doğu cephesi’ sorumlusu Özlem Çiftçi...

PKK’nın uyuyan hücresine darbe!

Arananlar listesinde 600 bin TL ödüllü turuncu kategoride olan ‘Serdem’ kod isimli PKK’lı Bilal Serhat Sarıtaş; MİT, jandarma ve polis özel harekatın ortak düzenlediği operasyon sonucu 3 kişi ile birlikte ölü ele geçirildi. Sarıtaş, PKK’nın Türkiye sınırları içindeki ön etkili ve önemli adamlarından biri olan ve aynı zamanda sözde ‘Dersim Eyaleti’ olarak adlandırdığı, Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölgesindeki PKK’lılardan sorumlusuydu.

Kanlı eylem emirleri...

Pülümür Vadisi’ndeki Zağge bölgesinde ölü ele geçirilen Sarıtaş’ın örgütün özellikle terör ‘uyuyan hücreleri’ olarak bilinen ve örgütün ‘özel güç’ olarak tanımladığı biriminden sorumlu olduğu, bütün eylem ve bombalı saldırı talimatını bu teröristin verdiği belirtildi. Aynı operasyonda ölü ele geçirilen 2 kadından birinin de PKK’nın sözde ‘Dersim eyaleti doğu cephesi’ sorumlusu ‘Sarya’ kod isimli Özlem Çiftçi olduğu tespit edildi. Ölü ele geçirilen diğer teröristlerin ise Mazlum Amed kod adlı Mazlum Kaya ve Sorhin Botan kod adlı Mukadder Bilen olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Yabancı istihbarat servisleri eğitmiş

1980 Diyarbakır doğumlu ‘Serdem’ kod isimli PKK’lı Bilal Serhat Sarıtaş’ın, yaklaşık 18 yıldır örgütün içinde faaliyet gösterdiği, uzun yılar Kandil’de silahlı eğitim aldığı ve yabancı istihbarat ekipleri tarafından özel eğitimden geçirildikten sonra Tunceli bölgesine geldiği öğrenildi. Operasyonda örgütün bölgedeki ana mühimmat deposunun da ele geçirildiği belirtildi. Depoda yapılan aramada, 17 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 20 bin adet Bixi ve Kalaşnikof mühimmatı bulundu.

Yol keserken görüntülenmişti

Güvenlik güçleri, Sarya kod adlı Özlem Çiftçi’nin, 1995 Hakkari doğumlu olduğu ve daha 14 yaşındayken PKK’ya katıldığı, birçok askerin şehit edilmesi eyleminde de yer aldığını belirtti. 2015 yılında Tunceli bölgesinde Munzur Vadisi içinde çok sayıda yol kesme eylemi gerçekleştirerek, birçok kamu aracını bizzat yaktığı tespit edildi.