Gazete Vatan Logo

PKK’nın TV’sine AİHM tokadı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Roj TV’nin, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle yayın lisansını iptal eden Danimarka aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti

PKK’nın TV’sine AİHM tokadı!

Danimarka mahkemesi tarafından Temmuz 2013’te verilen lisans iptali ve para cezası hükmünün ülkedeki Yüksek Mahkeme tarafından onaylanmasından sonra kararı 2014’te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyan Roj TV, ret cevabı aldı. Mahkeme, “Mesopotamia Broadcast” isimli şirketin Danimarka’da çok sayıda televizyon lisansına sahip olduğu ve 2004’ten itibaren ülkede terör örgütü PKK propagandası olarak değerlendirilen yayınlar yaptığını hatırlatarak Danimarka mahkemesinin kapatma ve para cezası kararının yerinde olduğu yönünde görüş bildirdi.

Terör propagandası

Gerekçeli kararda, Roj TV’nin terör örgütü PKK’nın propagandasına yer veren yayınlar yaptığı, PKK’nın Danimarka, AB ve çok sayıda ülke tarafından terör örgütü olarak tanımlandığı belirtildi. Roj TV’nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ifade özgürlüğünü düzenleyen 10. maddesinin ihlal edildiği iddialarına da değinilerek bu kanalın “ifade özgürlüğü korumasından faydalanamayacağı, terör propagandası yaparak, terör örgütü faaliyetlerini destekleyerek ve izleyicileri şiddete sevk ederek AİHS değerlerinin aksine yayınlar yaptığı” kaydedildi. Kararda ayrıca, Roj TV’nin yayın yaptığı 2006-2010 yılları arasında PKK tarafından finanse edildiğinin belirlendiği de yer aldı.

Haberin Devamı