Gazete Vatan Logo

PKK'nın sözde Amanos saha sorumlusu öldürüldü!

Kırmızı listede yer alan PKK'nın sözde Amanos saha sorumlusu Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet'in 6 Nisan'da etkisiz hale getirildiği belirlendi.

PKK'nın sözde Amanos saha sorumlusu öldürüldü!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında, 6 Nisan'da Jandarma Özel Harekat timleri ile güvenlik korucularının gerçekleştirdiği hava destekli "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur" operasyonunda 6 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinin kırmızı kategorisinde yer alan ve 'Toros' telsiz kodunu kullanan sözde Amanos saha genel sorumlusu, 1974 Batman doğumlu Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet'in de olduğu belirlendi.

Teröristlerle birlikte iki M-16 tüfek, 4 Kalaşnikof tüfek, 4 el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, 6 sırt çantası ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilirken Seyithan Sinet'in üzerinden çıkan listedeki ayrıntılar da dikkati çekti. Listede 2017 yılı içerisinde Suriye'den kuryeler vasıtası ile gönderilen yüklü miktardaki Amerikan dolarının sözde eyaletlere dağıtımına ilişkin bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

Amonsolar'da yılbaşından bu yana 18 terörist etkisiz hale getirildi

Hatay’ın Amanoslar bölgesinde yılbaşından beri gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonları ile ölü olarak ele geçirilen terörist sayısı 18 olarak belirtildi. Kent genelinde teröristlerin bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlara devam edildiği öğrenildi.

Sinet’in 2014 yılından beri Amanoslar’da faaliyet gösterdiği ve birçok eylemin talimatını verdiği öğrenildi.