Gazete Vatan Logo

PKK’nın son çırpınışları!

İçişleri Bakanı Soylu, PKK’ya ayda 5-6 kişinin katıldığını söyledi, “Terör örgütü çırpınıyor. Kendine yeni eleman devşiremiyor. Telsiz konuşmalarından elde ettiğimiz istihbaratlara göre çok zor durumdalar” dedi

PKK’nın son çırpınışları!

Dün sabah özel uçakla Trabzona gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Of İlçesi’ne giderek burada partisinin 6’ncı olağan ilçe kongresine katıldı. Kongrede konuşma yapan Bakan Soylu, terörle mücadeleye ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. İşte Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

- BİR YEMİN ETTİK: Son 24 saatte Mardin’de 6, Hakkari’de 1, Batman’da 1, Van’da 3 ve Elazığ’da 6 terörist etkisiz hale getirildi. Kahramanlarımız bir yemin etti. Bu ülkeyi teröre musallat etmek isteyenlere karşı bir yemin ortaya koydular. Özellikle 2017’de dağ, taş, tepe durmadan her tarafta güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. 2017 yılında tam tamına 985 sığınaklarını tarumar ettik. 2016’nın ilk 8 ayında terör örgütüne katılanların sayısı 573’dü. Şuanda ilk 8 ayda terör örgütüne katılanların sayısı sadece 73. Her ay 5-6 kişi. Terör örgütü çırpınıyor. Kendine yeni eleman devşiremiyor. Telsiz konuşmalarından kendi aralarında yaptıkları konuşmalardan elde ettiğimiz istihbaratlardan şuanda çok zor durumdalar.

Haberin Devamı

- CANINI ÇIKARTIYORUZ: Son 1 yılda 2.429 terörist etkisiz hale getirildi. Teknik kabiliyetlerimizi en üst seviyeye yükseltiyoruz. Dertleri bu. Ben geçen yıl sonunda ‘Nisan’dan itibaren yepyeni bir sürece geçeceğiz’ dedim. Kimisi başka türlü yorumladı. CHP ve HDP söylüyor; adamlar ancak 9 ay sonra uyandı. Çünkü, silahlı insansız hava araçlarımızla birlikte teröriste karşı büyük bir darbe vuracağımızı bilerek söyledim. Şimdi ciyak ciyak bağırıyorlar. ‘Bu silahlı insansız hava araçları ile niye operasyon yapıyorsunuz?’ diye. Dertleri terör örgütüne nefes aldırmak. Ciyaklasanız da bağırsanız da çağırsanız da bu terör örgütüne nefes aldıramayacaksınız. Terör örgütünün canını çıkartıyoruz imdadına yetişemeyeceksiniz.

- 2600 SAAT HAVADAN DENETİM: Havadan denetim saati 100, hatta 50 saatin altındaydı. bu yıl bu kabiliyeti 1 yıl içinde 2600 saate çıkarttık. Şimdi Tendürek Dağı tepesinde, Elazığ’da Karakoçan kırsalındaki operasyonlar SİHA’lar yapıyor. Bir kötü haberim daha var terörü ve teröristi destekleyenlere. Yeni insansız hava aracı kapasitelerimiz yükselecek. Bu konuda hiç merak etmeyin. Kış süresince de bütün kabiliyetlerimizle birlikte teröristlere kışın nasıl bir kara kış olduğunu hep birlikte göstereceğiz.

Haberin Devamı

- 465 ÖNEMLİ OLAY ENGELLENDİ: Son 8 ayda 465 çok önemli olay güvenlik kuvvetlerince engellendi. Kimse Türkiye’nin gücünü sınamaya kalkmasın. Biz gerekli cevabı veririz. En çelimsiz olduğumu zaman hakkımızdan gelemediniz zavallılar. Şimdi güçlü liderimizle elde ettiğimiz bu istikametle beraber Türkiye’yi kim sınamaya çalışırsa onun hakkını gereğince yerine getireceğimizi ve bu coğrafyaya nifak sokamayacağını buradan ilan etmek istiyorum. Büyük bir sürecin içerisindeyiz.

17

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda Mardin’de 6, Hakkari’de 1, Batman’da 1, Van’da 3 ve Elazığ’da 6 olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.