Gazete Vatan Logo

PKK'nın şah damarına operasyon

Terör örgütü PKK'nın zehir ve bomba üssü olarak kullandığı Lice kırsalı temizleniyor.

PKK'nın şah damarına operasyon

Diyarbakır Lice, Hani, Silvan ve Hazro’daki operasyonda PKK’nın yıllık 3 milyar dolar gelir elde ettiği esrar tarlaları yakıldı. HDP’li İdris Baluken ‘Meşe ormanı bombalanıyor’ dedi! Şehirlerde hendeklere gömülen PKK'nın kökünün kazılması için operasyonlar kırsal alanlara doğru kayıyor. Örgütün şehir merkezlerinde kullandığı bombalı araçları Lice ve Silvan'da hazırladığının ortaya çıkması üzerine dikkatler bu bölgelere çevrildi. Bölgede her biri 30-40 kişiden oluşan 3 gezici grubun bombalı saldırıların dışında şimdiye kadar birçok kanlı eyleme de imza attığı belirlendi. PKK'nın yıllık 3 milyar dolarla en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu tarlaları da aynı bölgede bulunuyor.

HASAT ZAMANI İMHA EDİLDİ

PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve canlı bomba saldırılarının önüne geçmek için önceki gece askerler ve polisler tarafından operasyon başlatıldı. Lice'de hasat zamanı olan esrar tarlaları İHA'larla tek tek tespit edildi. Koordinatların savaş uçaklarına verilmesinin ardından zehir tarlaları vurularak yok edildi.

Uyuşturucu ticaretine kalkan oldu Lice'de terör örgütü PKK'nın esrar tarlaları bombalanınca HDP'lileri telaş aldı. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken insanları zehirleyen tonlarca hint keneviri yetiştirilen tarlaların bombalanmasını sosyal medya hesabından eleştirdi! Baluken PKK'nın zehir ticaretine kalkan olmak için "Ne meşe ormanı ne de cesur insanı bombalar karşısında diz çökmedi. Lice'yi bombalayanlar kaybedecek" mesajı paylaştı. (Akşam)

Haberin Devamı