Gazete Vatan Logo

PKK’nın roketli saldırısı İHA’larla görüntülendi!

Son günlerde güvenlik güçlerine ‘anti tank füzeleri’yle saldırmaya çalışan terör örgütü PKK’nın Hakkari’deki son girişimini, İnsansız Hava Araçları son derece net görüntüleyerek engelledi

PKK’nın roketli saldırısı İHA’larla görüntülendi!

T erör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyonlarda, güvenlik güçleri sınırı geçerek Kandil’e doğru ilerlemeye başladı. Güvenlik güçleri, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği harekatlarda temizliği tamamlandığı stratejik alanlara üs bölgeleri kurarken, Türkiye ile lojistiğin sağlanması için de yol çalışmalarına devam ediyor. Terör ise güvenlik birimlerinin bu harekatını engellemek için askerlere yönelik özellikle anti tank füzelerini kullanarak saldırılar gerçekleştiriyor.

AT4’le saldırıyorlar

Temizlik harekatı sırasında bölgede batı ülkeleri tarafından PKK’nın Suriye koluna verilen onlarca anti tank füzeleri ele geçirilirken, PKK güvenlik güçlerine karşı bu silahları sık sık kullanıyor. Yapılan operasyonlarda ise şimdiye kadar onlarca Milan ve AT4 anti tank füzeleri ele geçirildi. Yaklaşık 2 kilometre menzili olan bu silahlarla kendilerini fazla tehlikeye atmadan askerlere pusu kuran teröristlerin ise korkulu rüyası İHA’lar. Son olarak Hakkari- Şemdinli kırsalında güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığında olan teröristler İHA tarafından tespit edildi.

Haberin Devamı

Bırakıp kaçtılar

İHA’ların tespit etmesinden sonra teröristlere karşı operasyon başlatıldı. PKK’lılar ise yakalanacaklarını anlayınca, anti tank füzelerini kullanamadan, bırakıp kaçtılar. Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyon kapsamında ise 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenpark’ta rekor ceza talebi

Ankara’da 13 Mart 2016’da Kızılay’daki Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü otomobille düzenlenen ve 36 kişinin öldüğü, 344 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili davada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, 4 sanık hakkında (Mehmet Veysi Dolaşan, İbrahim Halil Demirer, Velat Cin ve Suphi Akbaş) 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 5 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Terör örgütü PKK/KCK’nın sözde üst düzey yöneticileri Salih Müslüm, Murat Karayılan, Ali? Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Hülya Oran’ın da aralarında bulunduğu sanıkların dosyası ayrıldı.