Gazete Vatan Logo

PKK'nın ölüm tarlaları

Terörün en yoğun olduğu bölgeler, PKK için uyuşturucu ve kara para için adeta 'güvenli bölge' haline geliyor. Terör gerekçesiyle devletin yıllarca uğramadığı, PKK'nın ise kamp kurduğu bu bölgedeki 80 köy ve mezrada hint keneviri ekiliyor, esrar üretiliyor.

İşte PKK’nın görünmeyen gerçeği ölüm tarlaları ve ulaştığı inanılmaz boyutlar…

Yaşanan terör sorununu yıllarca sadece güvenlik boyutuyla ele alan Türkiye, terörün oluşturduğu 'yan dalları' bir türlü göremedi. Bunların başında uyuşturucu geliyor.

Terörün en yoğun olduğu bölgeler, uyuşturucu ve kara para için adeta 'güvenli bölge' haline geliyor. Bunun en bariz örneklerinden biri Diyarbakır-Bingöl arasında yaşanıyor.

Diyarbakır'ın kuzeyinde yer alan Lice, Hani, Hazro ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalına uçsuz bucaksız uyuşturucu tarlaları var. Terör gerekçesiyle devletin yıllarca uğramadığı, PKK'nın ise kamp kurduğu bu bölgedeki 80 köy ve mezrada hint keneviri ekiliyor, esrar üretiliyor.

Üretilen esrar miktarı 500 ton!

Söz konusu alanda bu sene yetiştirilen esrar miktarı yaklaşık 500 ton. Bunun tamamı terör örgütünün kontrolünde gerçekleşiyor. Zira örgüte 'komisyon' vermeden kenevir ekmek mümkün değil.

PKK bir yılda 50 milyon dolar gelir elde etti

Kendi başına hareket edenlerin tarlası yakılıyor. Güvenlik güçleri, terör örgütünün geçtiğimiz yıl bu bölgedeki uyuşturucudan yaklaşık 50 milyon dolar gelir elde ettiğini hesaplıyor.

Zaten PKK'nın 'eyalet' olarak tanımladığı 5 bölge içinde hem kendi masraflarını çıkarabilen, hem şehirdeki milislerin harcamalarını finanse edebilen, hem diğer eyaletlere yardımda bulunabilen, hem de Kandil'e para aktarabilen tek yer Amed…

PKK kampların bulunduğu Görese Dağı'na geçen sene operasyon düzenlendi. 12 yıl aradan sonra asker ve polisin birlikte düzenlediği operasyonda, PKK'nın, 'Amed' dediği eyaleti buradan yönettiği ortaya çıktı. Diyarbakır kırsalında Görese gibi 4 yer daha var.

Doğu ve Güneydoğu'da OHAL kapsamında köylerin boşaltılması da en çok terör örgütü ve uyuşturucu tacirlerine yaradı. Yüzlerce köy boşaltılmasına rağmen terör aynı şiddette devam ederken tarlalara kenevir ekimi başladı.

Haberin Devamı