Gazete Vatan Logo

PKK'nın ölüm listesinde kimler var?

Terör örgütünün yeni ölüm listesinin ilk sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu belirtiliyor.

35 kişilik gizli listede birçok siyasinin yanı sıra bölgeye yatırım yapan işadamlarının adı da yer alıyor.

Genel seçimleri sabote etmek için saldırılarını artıran terör örgütü PKK’nın, 22 Temmuz sonrasına yönelik yeni eylemler peşinde olduğu belirtiliyor. Kanlı örgütün bu çerçevede yeni bir ölüm listesi hazırladığı ileri sürülüyor. Örgütten ayrılan ‘hainler’ ve aleyhte konuşan ‘kendini bilmez’ Kürtler için daha önce ölüm fermanı çıkartan PKK, bu sefer Türkiye’nin en başındakileri hedef aldı. Terör örgütünün yayımladığı 35 kişilik ölüm listesinde en üst düzey siyasetçiler, yüksek rütbeli komutanlar ve işadamlarının adı var. PKK tetikçileri, sınır ötesi operasyonun yapılması, yurtiçinde süren operasyonların dozunun artırılması ve Meclis’e giren Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekillerine karşı takınılacak tavra göre listedeki isimlere yönelik suikastlara başlayacaklarını iddia ediyorlar.

Terör örgütünün hakkında ölüm fermanı çıkarttığı ve bunu uygulamak için “şartların olgunlaşmasını” beklediği kişiler listenin ilk sıralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üst düzey komutanlar, bazı siyasetçiler ve çok sayıda işadamı bulunuyor. Listede, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın asılmasına yönelik demeçler veren MHP lideri Devlet Bahçeli ve sınırötesi operasyon fikrinin yılmaz savunucusu CHP lideri Deniz Baykal’ın adı geçmiyor. “Düz ovada siyaset” görüşü bir hayli tartışılan DP lideri Mehmet Ağar ise hedefteki siyasetçilerden. Muhsin Yazıcıoğlu, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek gibi siyasiler de 35 kişilik listede yer alıyor. Biri Diyarbakır Lice’de fabrikaları olan Toprak ailesinden olmak üzere çok sayıda işadamının adı da geçiyor. Ölüm listesindeki bu isimlerin çoğu Doğu ve Güneydoğu’ya yaptıkları yatırımlarla dikkat çekiyor.


PKK, BÖLGEYE YATIRIMLARDAN RAHATSIZ

PKK listesinde Başkan Erdoğan’ın adı ilk sırada yer alıyor. Terör örgütü, Başbakan’a suikast gerekçesini kendisine göre açıklayıp militanlarına bir bildiri ile aktardı. Bildiride isim açıkça zikredilmiyor; ancak bütün işaretler Erdoğan’a çıkıyor. Ulusalcı gruplarla aynı görüşü paylaşan örgütün bir kanadı, Türkiye’nin parça parça satıldığını ileri sürerek bu konuda Başbakan Erdoğan’ı suçluyor. Örgüt yanlısı internet sitelerinde de bunu görmek mümkün. Geçtiğimiz günlerde propaganda amacıyla kaleme alınan bir yazıda şöyle deniyor: “Bilgililer ile akılsızlara vurmazsak, kandırılanlar ile düşkünlere vurmazsak, tarih bize vuracak. ‘Hainliğe’ devam etmezsek, Türkiye bölünecek. Ülkemizi metre metre satan gerçek hainlerin kendine gelmesi için artık bir tokat atmanın az geleceğini düşünüyoruz. Böyle devam ederse sanırım sıra dayağından geçecekler."

Başbakan’ın hedef gösterilmesinin tek sebebi AB yanlısı tutumu ve özelleştirme yanlısı politikası değil. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımlar, duble yollar gibi hamleler, örgütü derinden rahatsız ediyor. PKK, bölgede yapılacak her türlü yatırımın bölge insanı üzerindeki hâkimiyetini ve nüfuzunu kıracağını çok iyi biliyor.


FEHMAN HÜSEYİN’İN GİZLİ FERMANI

Terör örgütünün, yeni hükümetin kurulma sürecini, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve yapılan operasyonları sabote etmek için suikast kararları aldığını bazı istihbaratçılar da doğruluyor. Onlara göre, PKK bu tür eylemlerle yeniden ‘üstünlük’ sağlamak istiyor. İstihbaratçılar, 35 kişilik ölüm listesindeki herkesin hedef alındığının; ancak sadece bir kişiye net bir suikast düzenleneceği bilgisine sahip olduklarının altını çiziyorlar. Ancak bu kişinin kim olduğu açıklanmıyor.

PKK’nın 35 kişilik ‘ölüm fermanının’ Halk Savunma Güçleri (HPG) sorumlusu, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) komutanı Dr. Bahoz Erdal kod adlı Suriyeli terörist elebaşı Fehman Hüseyin tarafından hazırlandığı belirtiliyor. Talimatın, TAK militanları üzerinden suikastçılara iletildiği de gelen haberler arasında. Örgüt içinde dar dairede gizli tutulan ölüm listesinin uygulanması için kesin talimatın verildiği; ancak suikastçıların genel gidişata göre harekete geçmeleri yönünde de uyarıldıkları belirtiliyor.

Sansasyonel listeyi çok az kişi biliyor. Esas tetikçiye yardım eden terörist bile hedefi ve eylem biçimini son anda öğreniyor. Terör örgütünün şehirlerdeki patlamalarda hücrelerinin tamamen çözülmemesinin bu kapalı stratejiden kaynaklandığı belirtiliyor. Zaten örgüt yeni talimatı ile teröristler tıpkı dağda olduğu gibi şehirlerde de küçük gruplar halinde hareket ediyor ve bir diğer grup ötekinin varlığını sadece grup lideri aracılığıyla biliyor. Her hücrenin ayrı bir görevi ve yöntemi bulunduğu da ayrı bir ayrıntı. Hücreyi oluşturan militan sayısının 5 kişiden fazla olmamasına dikkat ediliyor.

Terör örgütü suikastları gerçekleştirirken riske girmek istemiyor. Bunun için DHKP-C teröristlerinin tecrübesinden faydalanılması planlanıyor. PKK, geçmişte de faili meçhul cinayetler için TİKKO ile eş zamanlı bir karar almıştı. Suikastlarda PKK, DHKP-C’nin sadece şehirdeki rahat manevra yapabilme kabiliyetinden faydalanacak. Eylemleri yine PKK’nın özel eğitimli bombacıları veya tetikçileri gerçekleştirecek. PKK ile radikal sol örgütlerin birlikte hareket etmesi, bölücü örgütün kuruluşundan beri devam eden bir gerçek. Zaten sol terör örgütleriyle PKK’nın Tunceli, Tokat, Gümüşhane kırsalında halen birlikte hareket ettiği ve zaman zaman aynı mekânı paylaştıkları güvenlik güçlerince de doğrulanıyor.

Terör örgütü, zaman zaman yayımladığı ölüm listeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Kurulduğundan ber’i örgütten kopanlar hakkında ölüm fermanları çıkaran PKK, kendisini eleştiren Kürt aydınlarına da tahammül edemiyor. Daha önce 250 Kürt için ölüm fermanı çıkartan PKK, bu listenin başında bulunan örgüt muhalifi HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ı Diyarbakır’da tetikçilerine öldürtmüştü.

MAHMUR’DA TERÖR EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mart ayından beri sürdürdüğü ‘Balyoz Operasyonu’ bütün hızıyla devam ediyor. Örgüte büyük darbe vuran Mehmetçik, çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi. Baskılar artıkça örgütten kopmalar da devam ediyor; ancak terörü sektörleştiren PKK, ölen ve kaçan militanlarının yerine yenilerini devşirmeye devam ediyor. Örgütün bu amaçla köyleri basıp aileleri tehdit ederek çocuklarını dağa çıkardığı belirtiliyor. Türkiye ve Suriye’den toplanan militanlar, Kuzey Irak’ta eğitiliyor. PKK bu amaçla bölgedeki ‘arka bahçesi’ Mahmur Mülteci Kampı’nı da kullanıyor. BM denetimindeki kampta PKK’nın yandaşlarına gerilla eğitimi vermeye devam ettiği aktarılıyor. Alınan bilgiye göre terör örgütü, haziran ayında 250 genci bu kampta 20 gün gibi kısa bir sürede eğiterek kamplara gönderdi. Mahmur’da siyasi eğitimden geçen militanlara hafif silah eğitiminin verildiği de vurgulanıyor. Örgüt mensupları eğitim sonunda yemin ederek kamplara gönderiliyor. Kamplardaki tecrübeli teröristlerin bir kısmının, gelen acemilere karşılık Türkiye’ye kaydırıldığı aktarılan bilgiler arasında.

Haberin Devamı