Gazete Vatan Logo

PKK’nın katliamcısı Lice’de yok edildi

Başta Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk olmak üzere Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı saldırıların faili olan PKK’lı Murat Üçer etkisiz hale getirildi

PKK’nın katliamcısı Lice’de yok edildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na önceki akşam gelen bir ihbar, terör örgütü PKK’nın birçok saldırısının sorumlularından Murat Üçer’in sonu oldu.

Gelen ihbarda teröristlerin Diyarbakır Lice’ye bağlı Dernek Köyü Çalıbükü Mezrası’nda teröristlerin olduğu ve aralarında Murat Üçer’in bulunduğu yer alıyordu. İstihbaratın teyiti için hemen söylenen adrese özel bir ekip gönderildi. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre özel ekip evin etrafına pusuya yattı ve bilgi toplamaya başladı. Saat 20.28’de ise 4 şüpheli çıkarak 21 AP 476 plakalı Ford Connect araca bindi. Bu sırada elde edilen görüntüler merkez ile paylaşıldı.

Takip edildi

Şüpheli araç, Çalıbükü Mezrası’ndan ayrılırken aracın takibine başlandı. Kısa süre içinde araçtaki kişilerin kimlikleri tespit edildi. Araçta bulunan 4 kişi arasında arananlar listesinde bulunan ‘Amed Eyalet Sorumlusu’ Eylül Ergani kod adlı Murat Üçer ve ‘Bölge Sorumlusu’ Botan kod adlı Veli Taşkıran’un bulunduğu saptandı. Takip halinde olan araca yol kapaması ile pusu atıldı ve Diyarbakır-Bingöl karayolunun 76. kilometresinde araç durduruldu.

Haberin Devamı

Teslim ol çağrısına silahla karşılık verilmesi üzerine araçtaki 4 kişi ölü olarak ele geçirildi. Araçtakilerin etkisiz hale getirilmesinden sonra, bu kişilerle bağlantısı olduğu saptanan kişilerin gözaltına alınması işlemine başlandı. Bu kapsamda 7’si kadın 13 kişi gözaltına alındı. Araçta bir adet M-16 piyade tüfeği iki adet AK-47 Kalaşnikof tüfek, iki adet el bombası, 1 adet tabanca ve çok sayıda mühimmat ve mermi ele geçirildi.

İşte eylemleri

Murat Üçer ve Veli Taşkıran’ın karıştığı eylemlerin bazıları ise şunlar:

Sur İlçesi Mermer Jandarma Karakolu’na 24 Mart 2016 tarihinde bombalı araçla saldırı.

Hani İlçe Jandarma Karakolu’na 11 Nisan 2016’da bombalı araçla saldırı.

Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na 01 Mayıs 2016’da bombalı araçla saldırı.

Sur İlçesi Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda 12 Mayıs 2016’da bombalı araçla saldırı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne 18 Ağustos 2016 tarihinde bombalı saldırı.

Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016 tarihinde şehit edilmesi.

Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait araca 28 Haziran 2016’da bombalı araçla saldırı.

Dicle AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert’e 11 Ekim 2016 tarihinde suikast.

Dicle Üniversitesi içerisinde görevli Çevik Kuvvet zırhlı minibüsüne 16 Ocak 2017 tarihinde bombalı saldırı.

Haberin Devamı