Gazete Vatan Logo

PKK’nın Karadeniz grubu temizlendi

‘Aranan teröristler’ listesinde Kırmızı Kategori’de yer alan ve başına 4 milyon lira ödül konulan ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner Gümüşhane kırsalındaki operasyonda öldürüldü. Öner, ‘Karadeniz Açılım Grubu’nun lideriydi. Son operasyonla grup çökertildi

PKK’nın Karadeniz grubu temizlendi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Yeşilköy köyü Fındıcak Yaylası kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 PKK’lı terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerin PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner ile ‘Sorej K’ kod adlı İranlı Barış Çoşkun olduğu tespit edildi.

Kılıçdaroğlu’na saldırdı

İçişleri Bakanlığı’nın ‘kırmızı liste’sinde yer alan ve başına 4 milyon lira ödül konulan ‘Türk Tarık’ kod adlı ‘Barış Öner’ın, örgütün Karadeniz Açılım Grubu’ lideri olduğu öğrenildi. Öner, 25 Ağustos 2016’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen ve Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın şehit edildiği saldırının emrini verdiği gerekçesiyle aranıyordu.

Telsizini düşürmüş

‘Türk Tarık’ kod adlı terörist geçen ay Gümüşhane’de gerçekleştirilen operasyonda, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Kırmızı Kategori’de aranan ve başına 4 milyon lira ödül konulan PKK’lı terörist, ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır’ın öldürüldüğü operasyondan son anda kaçarken telsizini düşürdüğü tespit edilmişti.

Haberin Devamı

Mehmet Yakışır ve Barış Öner’in öldürülmesi ile birlikte, örgütün sözde Karadeniz Açılım Grubu dağıldı. Tunceli’den 6 yıl önce 12 kişilik grupla geldiği tespit edilen Yakışır ve Öner’in bölgedeki saldırı eylemlerinin emrini verdiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarını artırması, fotokapanların kurulması ve hava destekli operasyonlarla kıskaca alınan terörist gruptan, 2’si teslim oldu, 6’sı da çatışmalarda öldürüldü. Son çatışma ile büyük darbe alan ve sözde lider kadroları etkisiz hale getirilen PKK’lılar bölgeden kaçışa geçti. Grupta yaralılar olduğu tespit edildi.

Şırnak’ta 2 yönetici öldürüldü
Şırnak Valiliği’nden güvenlik güçlerince 20 Ağustos’ta düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Bestler-Dereler Kaval Dağı bölgesinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının ‘sözde’ Botan saha halkla ilişkiler sorumlusu ‘Brüsk Cizre’ kod adlı Yusuf Sungur ve yardımcısı ‘Eşref Batü’ kod adlı Serbest Gün olduğunun tespit edildiği belirtildi. Her iki teröristin de Şırnak nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.
Bu arada Van’da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, saldırı hazırlığında olan 1 PKK’lı terörist, çok sayıda mühimmatla ele geçirildi. Hakkari’nin Yüksekova kırsalındaki operasyonda ise 3 PKK’lı öldürüldü. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde, PKK’ya yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı