Gazete Vatan Logo

PKK'nın gelir kaynağına darbe

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü terör örgütü PKK’nın finans kaynağına büyük darbe vurdu. Polis, geliri PKK’ya gittiği belirlenen 16 bin 326 paket kaçak sigara ele geçirdi.

PKK'nın gelir kaynağına darbe

Edinilen bilgilere göre, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri kaçak sigara operasyonuyla terör örgütü PKK’nın finans kaynağına büyük darbe vurdu. Polis, dün saat 13.00 sıralarında Esenler Birlik Mahallesi’nde kaçak sigara operasyonu düzenledi. Önceden belirlene adreslerde düzenlenen operasyonda 11 bin 820 paket kaçak sigara ele geçirildi. Birlik Mahallesi’nde bulunan bir markette yapılan aramalarda ise 66 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi.

Bahse konu çalışmalar devam ettiği esnada işyeri önüne gelen ve durumundan şüphelenilen bir araçta yapılan aramada ise 4 bin 440 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi.

Toplamda 16 bin 326 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği operasyonda E.Y. (26), F.A.(22), A.A.(29) ve G.D. (29) isimli şüpheliler gözaltına alındı. A.G. isimli şüpheli şahsın yapılan incelemesinde dört ayrı kaçakçılık kanuna muhalefet, bir yaralama ve bir yağma suçundan kaydının olduğu, silahla yaralama suçundan arandığı ve 4 yıl 2 ay kesilmiş cezasının olduğu tespit edildi.
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı