Gazete Vatan Logo

PKK'nın can damarı kesildi

Diyarbakır'ın Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda, 1 ton 959 kilo 765 gram esrar ve 2 milyon 303 bin 132 kök Hint keneviri ele geçirildi.

PKK'nın can damarı kesildi

Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek, yerleşim yerlerindeki işbirlikçiler ve aranan kişileri yakalamak, örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla 9 Ağustos'ta başlatılan "Bayrak-17 Şehit Yaşar Yeniören" operasyonunun başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Operasyonda, haklarında arama kararı bulunan 4 kişinin yakalandığı kaydedilen açıklamada, 1 ton 959 kilo 765 gram esrar ve 2 milyon 303 bin 132 kök Hint keneviri, zaman ayarlı ve basma düzenekli 2 el yapımı patlayıcının ele geçirildiği ve imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Teröristler tarafından kullanılan 4 sığınak ve 1 mağara, yaklaşık 1,5 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ile sığınak yapımında kullanılan malzemeler kullanılamaz hale getirildi. Yapılan aramalarda 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Haberin Devamı