Gazete Vatan Logo

PKK’nın bomba deposu bulundu!

PKK’nın bomba deposu bulundu!

Jandarma özel harekat timleri, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Cudi Mahallesi’nde teröristlerin imalathane ve bomba deposu olarak kullandığı hücre evini ortaya çıkardı. Evde gerçekleştirilen aramada bomba imalatında kullanılan yaklaşık 5 ton amonyum nitrat ile çok sayıda el yapımı patlayıcı bulundu. Teröristlerin, amonyum nitratı eleklerden geçirerek mazotla yıkadıkları, etkisini arttırmak için de mutfak ve klima gazı tüpleri ile çelik tencerelere koydukları tespit edildi. Patlayıcıların fünyeleri takılı, infilak ettirilmeye hazır halde olduğu belirlendi. Ayrıca, gizli bölmelere saklanmış çok sayıda uzun namlulu silahın yanı sıra “keskin nişancı silahı” olarak bilinen Kanaslar, mermiler ve hücum yelekleri bulundu.

367 barikat kaldırıldı

Cizre yavaş yavaş teröristlerden temizlenmeye başlandı. Asker ve polis, kontrol altına alınan sokaklarda tek tek dolaşıp patlayıcı aradı. İlçede kurulan 367 barikat kaldırıldı, 94 hendek kapatıldı. Operasyonda 681 el yapımı patlayıcı imha edildi. Cudi Mahallesi’nde yola döşenen el yapımı patlayıcı, jandarma özel harekat timlerince fünyeyle etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

524

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de devam eden operasyonda önceki gün 21 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre’de 412 ve Sur’da 112 olduğu belirtildi.

Cizre’de çatışma: Bir polis şehit

Teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar nedeniyle 14 Aralık gününden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre İlçesi’nde güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmalar bugün Sur Mahallesi’nde yoğunlaştı. Çatışmada, öğlen saatlerinde PKK’lı teröristlerin açtığı ateşle Özel Harekat timinde görevli polis 44 yaşındaki Bayram Özdere, şehit oldu. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit polis Bayram Özdere’nin Ordu’dan geçici görevle Cizre’ye gittiği belirtildi.