Gazete Vatan Logo

PKK’lılar, Van’da elektrik arıza ekibinin aracını gasp etti

PKK’lılar, Van’da elektrik arıza ekibinin aracını gasp etti

VAN’ın Gürpınar İlçesi Taşlıyazı Mahallesi’nde elektrik arızasını giderdikten sonra dönüşen geçen 4 kişilik ekibin içinde bulunduğu Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) kamyoneti, PKK’lılar tarafından gasp edildi.

Van Valiliği, Gürpınar İlçesi’nde dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik’ten yapılan açıklamada, "Taşlıyazı Mahallesi’ndeki elektrik arızasını gidermek üzere içerisinde 4 personel bulunan VEDAŞ firmasına ait kamyonet, arızayı giderip dönüşe geçtiği sırada Oğuldamı Mahallesi ile Özlüce Mahallesi arasındaki dere yatağında silahlı bölücü terör örgütü mensupları tarafından durdurulmuştur. Örgüt mensupları daha sonra VEDAŞ’a ait kamyoneti gasp ederek, Özlüce Mahallesi’nden Yalınca Mahallesi istikametine kaçmıştır" denildi.

Van’ın Saray ilçesinde ise İlçe Emniyet Amirliği binasında görevli polis memurlarına yönelik olarak dün saat 20.20 sıralarında uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı yapıldığı belirtildi. Valilik, saldırıda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı da belirtilerek, "Saldırı üzerine görevli polis memurlarınca taciz noktasına doğru ateşle karşılık verilmiş, saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları karanlıktan faydalanarak Özalp ilçesi istikametine doğru kaçmış, saldırıda hiçbir personel zarar görmemiştir" denildi.

Haberin Devamı