Gazete Vatan Logo

PKK'lılar bir kişiyi kaçırdı!

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri birliklere malzeme taşıyan bir minibüs, bir grup PKK’lı terörist tarafından ateşe verildikten sonra, sürücüsü de kaçırıldı.
İlçeye bağlı Ortaklar Köyü yakınlarında bulunan Sino Yaylası’nda konuşlanan askeri birliğe malzeme taşıyan Erhan İnan yönetimindeki plakası alınamayan transit minibüs, dün gece yayla yakınında bir grup PKK’lı tarafından durduruldu. PKK’lı grup aracı ateşe verip yaktıktan sonra sürücü Erhan İnan’ı da yanlarına alarak dağlık kesime kaçtı. PKK’lıların minibüsü ateşe verip sürücüsünü de kaçırması ardından bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

Kaçırılan kaymakam adayı ve asker için operasyon

Diyarbakır Karayolunu kesen bir grup PKK’lı terörist tarafından kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Er Aykut Çelik’in kurtarılması için başlatılan operasyonlar havadan ve karadan devam ediyor.

Olay 12 Ağustos günü saat 14.30 sıralarında Muş-Kulp karayolunun 35’inci kilometresinde meydana geldi. Muş ve Diyarbakır yönlerinden gelen otomobilleri durduran terösitler, yolcuları indirirek kimlik kontrolü yaptı. Propaganda yapan teröristler, Muş Valilği’nde Kaymakam adayı olan ve Diyarbakır’a kızkardeşini görmek için giden Kenan Erenoğlu ile Muş’u Bulanık ilçesi Gümüşpınar köyüne ailesini ziyarete gitmek üzere Diyarbakır’dan otobüse binen 7 ayllık er Aykut Çelik’i de yanlarına alarak dağa doğru kaçtı. Teröristlerin yakalanması için olaydan kısa bir süre sonra başlatılan operasonlar, tüm hızıyla devam ediyor. Mahmetçik Kozma Dağı ve Şenyayla bölgesindeki aramalarını karadan ve havadan sürdürüyor.

Muş Valisi Ali Çınar, kaçırılan Kaymakam ve askerin kurtarılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Vali Çınar, "İki evladımızı bulana kadar bölgeyi arayacağız. Karadan komandolar, havadan da skorsky helikopterler bölgeyi tarıyor. Köy korucuları da operasyonlara destek veriyor. Operasyonlar geceleride atılan aydınlatma fişekleri ile aralıksız devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı