Gazete Vatan Logo

PKK'lıdan şaşırtan itiraf

"ABD askerleriyle çatıştık iki ciple kaçtılar"

ŞIRNAK kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı yakalanan PKK'nın Küpeli Dağı lojistik sorumlusu Emin Yıldırım'ın, kapatılan HADEP Şanlıurfa Merkez İlçe yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Terörist Emin Yıldırım ifadesinde PKK'nın eylemlere yöneleceğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde şehir eylemlerine yönelecekler. Bunların genel mevcudu bin 500 civarında olup, faaliyetleri gizli tutulmaktadır" dedi.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi Fındık Beldesi yakınlarında 4 ay önce güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı ele geçen PKK'lı terörist Emin Yıldırım'ın, kapatılan HADEP'in Şanlıurfa Merkez İlçe yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Yıldırım, yakalandıktan sonra savcılığa verdiği ifadesinde, HADEP'in Şanlıurfa'da yöneticiliğini yaptıktan sonra İstanbul Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatında gençlik kollarında ve Nevruz tertip komitelerinde görev aldığını belirterek şunları anlattı:

AMERİKALI ASKERLERLE ÇATIŞMAYA GİRDİM

"6 yıl önce örgüte katıldım. Kuzey Irak'taki Haftanin Kampı'nda faaliyet yürütürken ABD askerleriyle çatışmaya girdim. Hantur bölgesindeki `gümrük' adı verilen noktadaki PKK'lılar, ABD askerleri ve Irak sınır muhafızları tarafından gözaltına alınmak istenince çatışma çıktı. Arkadaşlarımızın götürülmesine izin vermediğimiz için ABD askerleriyle silahlı çatışmaya girdik. Çatışma devam ederken bölgeye 10 civarında ABD ordusuna ait askeri cip takviye geldi. Bu araçlardan ikisinde ABD askerleri, diğerlerinde ise Irak sınır muhafızları vardı. Çatışma başlayınca ABD askerlerinin içinde bulunduğu 2 araç olay yerinden kaçtı. Diğer araçlara yaylım ateşi açtık, 4 cip devrildi. Bu çatışmada 2 Irak sınır muhafızı öldü. 16 asker de yaralandı. Bu olay bir anda Irak muhfızları ve ABD ordusuyla örgüt arasındaki ilişkileri gerdi. Bu nedenle sonradan `bu olay yaşanmasaydı iyi olurdu' diye eleştiriler oldu."

PKK MAHKEMESİNE BAŞKANLIK YAPMIŞ

Zap, Gare, Haftanin ve Metina kamplarında da uzun süre kaldığını kaydeden Yıldırım, Gare Dağı'nda örgütün sözde askeri mahkemesinde soruşturma komisyonunda komisyon başkanlığı yaptığını söyledi. Emin Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu mahkemenin görevi, disiplin ve benzeri örgüt içindeki suçlara bakmaktır. Örgüt, siyasi faaliyetlerin gölgede kaldığını düşünerek, silahlı eylemlere ağırlık verileceği yönünde karar aldı. Bu nedenle bu yılın bahar ayında Türkiye'ye gönderilecek olan gruplara ağırlık verilecek. Gabar (Küpeli) Dağına geldiğimde, buradaki sorumlular bizleri arazi yapısı konusunda bilgilendirdi. Arazinin eylem için elverişli olması nedeniyle askeri üs noktalarının kaldırılması için sürekli saldırmamız istendi. Şimdiki Gabar sorumlusu `Adil Biliki' kod adlı Ramazan Aybi, bizi, "asker geldiği gibi ateş açın. Yoksa kaybedersiniz. Burası Kuzey Irak değil, dikkatli olun, açıkta yiyecek artıkları bırakmayın' diye uyardı. Erzak için köye inmiştik. Ateş açıldı. Ben dere yatağında, askerler ise hakim tepedeydi, kaçmak için uygun bir ortam yoktu. Elimden yaralandığım için durumum hafifti. Teslim olmayı düşünmedim, ancak kaçtığım taktirde öldürüleceğimi anladım. Çünkü etrafım sarılmıştı. Sonra silahım ve 2 el bombası ile beni yakaladılar. Güçlükonak'ın Damlarca ve Çetinkaya köylerinde yola mayın döşenerek aralarında rütbelilerin de bulunduğu 9 askerin şehit edilmesi, 15 askerin yaralanması eylemini mayıncı olan Bingöllü Deniz gerçekleştirdi. Bu eylemde kumandayı da kendisi patlattı. Olayda rütbelilerin ölmesi tesadüf oldu"

13 ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİ

Terörist Emin Yıldırım Gabar (Küpeli) Dağı'nda 7 Ekim 2007 günü 13 askerin şehit edilmesi eylemini halen Gabar sorumlusu Adil Biliki kod adlı Ramazan Aybi'nin bizzat planlayıp 20 kişilik grupla katıldığını, olayın Gabar Dağı'nın Makas Kayalıkları adı verilen noktasında meydana geldiğini söyledi. Emin Yıldırım şöyle dedi:

"Bu eylem Gabar karargah takımının konumlandığı noktada oldu. Askerler önceden fark edilerek izlemeye alındı. 10 metre kadar askerlere sızma yapıldı. Saldırı önce el bombalarıyla yapıldı. Askerlerin ilk ateşte paniklemesi zayiyatlarını artırdı. Eylemin etkili olmasının nedeni askerlere çok yakından saldırılmasıydı. Örgüt Cizre'de yaşayan korucubaşı Kamil Atak ile Güçlükonak'taki korucubaşı Mehmet Aktuğ'u hedef alabilir. Çünkü öldürülmesi yönünde konuşmalar geçiyordu. Bahar aylarında askeri birliklerin attığı havan ve top mermilerinden patlamayanları arazide bulup mayın yapımında kullanıyoruz."

`KANDİL'DE ABD ASKERLERİYLE TOPLANTI '

PKK'nın Botan özel timler sorumlusunun `Delil Çırav' kod adlı kişi olduğunu ve halen Gabar Dağı'ndaki Navser bölgesinde faaliyet yürüttüğünü belirten Emin Yıldırım şunları söyledi:

"Bu kişiye bağlı 12 kişilik özel birim var. Önümüzdeki dönemde şehir eylemlerine yönelecekler. Bunların genel mevcudu bin 500 civarında olup, faaliyetleri gizli tutulmaktadır. Çünkü sabotaj ve suikast eğitimi alanlar büyük kentlere gönderiliyor. ABD ordusuna mensup askeri şahıslar Kandil bölgesindeki kamplara gelerek üst düzey yöneticilerle toplantı yaptılar. PKK önümüzdeki dönemde Türkiye'yi zorda bırakacak tarzda eylemlere yönelip Türkiye'yi çözüme zorlayacaktır. Abdullah Öcalan'ı kapsayacak bir genel af ile Kürt dili ve kültürünün anayasal güvenceye kavuşturulması ve anayasada buna benzer birçok değişiklik yapılması için eylemleri tırmandıracak. 22 Temmuz seçimlerinde DTP'den seçilen milletvekillerini örgüt destekledi, ancak kimliklerini ve kişiliklerini örgüt onaylamıyor. Çünkü ideolojik anlamda örgütün fikirlerini tam benimseyen şahıslar değiller. Buna rağmen örgüt bunların faaliyetlerini desteklemektedir. Yani bir bütünün iki yarısı gibidirler. Durumu ağır olan yaralı arkaşlarımız Zaho, Kerkük, Süleymaniye, Duhok, Erbil'deki hastanalerde tedavi edilmektedir."

Haberin Devamı